Doar munca plătește pensii și salarii, nu Dragnea sau PSD!

În lumea civilizată, doar munca este instrumentul care măsoară bunăstarea și soliditatea unei democrații. Nu există altă unitate de măsură.

Despre muncă și despre beneficiile acesteia nu se mai vorbește în România de ani buni, de pe vremea în care oamenii au început doar să primească, fără să-i intereseze de unde și cu ce costuri.

Periculosul carusel al vinovățiilor se învârte din ce în ce mai repede, iar cei care astăzi suferă, într-un fel sau altul, se descarcă cu mediocritate de toate responsabilitățile personale. Vinovățiile se împletesc în afara ego-urilor noastre siluite de neputința de a înțelege că efectele nu sunt cauze, ci dimpotrivă.

Suntem, prea mulți dintre noi, săraci cu duhul, cu mințile inerte, inundate de promiscuitatea ieftină a televizoarelor unde ni se tot explică de ce, când și cine sunt cei care ne-a făcut viață de rahat.

Amanetarea deciziei personale este anomalia freudiană care se validează astăzi în toată splendoarea ei. Românii, mai exact prea mulți dintre noi, supraviețuiesc, nu trăiesc, nu se implică, sunt incapabili să priceapă unde începe și unde se termină povestea fiecăruia în parte și a noastră, a tuturor.

Din păcate, rătăciți ca niște oi pe dealurile unei apocaliptice demențe colective, suntem paznicii propriilor noastre neputințe, ne străjuim ca niște cerberi prostia, putrezim în propria sauna a bolnavelor noastre închipuiri și cultivăm cu paroxism fetișul sexual al celui stăpânit, hrănit, biciuit, umilit și mântuit de stăpânii de oamenii pe care-i votăm an de an cu imbecilă supunere!

Pentru mulți din români, prostia nu mai doare de multă vreme! Este, în mod evident, vinovată plăcere! Primim exact ce ne dorim, iar acest lucru, nu-i așa, ar trebui să ne liniștească!

Munca este bună din principiu. Profilează caractere, usucă și bătătorește palme, ascute mintea și așează corect principii și valori în mentalitatea colectivă a unui popor.

Doar munca plătește pensii și salarii, nu Dragnea sau PSD!

Când cei vulnerabili vor pricepe acest lucru, România va deveni o țară din care oamenii nu vor mai pleca, ci se vor întoarce! 

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: