Ateneul din Iași, un loc din România unde excelența încă se făptuiește!

Ateneul din Iași…

Un proiect despre care v-am mai spus eu câteva cuvinte m-a purtat pe drumuri, prin mai toate zonele țării. Proiectul în sine este unul cultural, o încercare sinceră de a construi un produs pentru diaspora românească.

Nu despre proiectul meu vreau să aștern câteva cuvinte, ci despre un loc în care am intrat și care mi-a oferit o cinstită senzație de mulțumire că sunt român. Folosesc acest „cinstit”, deoarece toate celelalte epitete cu care aș fi putut ajuta expunerea sunt de prea multă vreme compromise de politicieni și meschinăria lor.

Titlul este relevant, are în el emoția celui care vede, în țara lui, o imagine similară cu cele din marile muzee europene. Nu exagerez, mă știți.

Ateneul din Iași nu este un muzeu, este un loc unde artiștii lucrează, unde au loc evenimente publice, un loc străjuit de liniște, decență, eleganță și relevanță!

Ateneul din Iași, o instituție aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, și-a ocupat singur locul care a crezut că i se cuvine. Bine a făcut! Nu dau nume, nu oamenii sunt importanți, ci lucrurile care rămân în urma lor, actul cultural în spendoarea și integralitatea lui.

România nu poate fi salvată decât prin educație și cultură, restul nefiind decât forme minuscule de frivolitate socială. Iar atunci când poți să vezi la tine în țară că și cultura, deși finanțată cu o cronică precaritate, reușește să-și găsească locul pe care-l merită, când te întorci acasă nu găsești nimic mai bun de făcut decât să așterni câteva cuvinte despre ceva care te-a impresionat cu adevărat.

Așa fac oamenii care simt, care vor mai mult, care se bucură când văd în țara lor locurile în care excelența se făptuiește, așa fac, uneori, bloggerii!
Așa…am făcut și eu!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: