Dacă DEMOCRAȚIA ar fi avut Biblie, Mântuitor și o gașcă de apostoli, am fi fost cu adevărat liberi?

Biblie…
Mă întrebam ieri, cine deține drepturile de autor pentru Biblie? Cel mai probabil, nici unul dintre voi nu-mi poate răspunde.

Tot ieri, am avut o zi tare nasoală, mă întrebam dacă este adevărat că, așa cum spune Biserica, „Credința te eliberează!”. O minciună!

Mai pe seară, o altă întrebare! Daca DEMOCRAȚIA ar fi avut Biblie, Mântuitor și o gașcă de apostoli, am fi fost cu adevărat liberi? Probabil.

Motiv pentru care, buimăcit de atâtea și atâtea întrebări fără răspuns, m-am gândit să scriu, pentru că voi sunteți mai deștepți ca mine și-mi veți putea limpezi „ciorba de gânduri” care încă fierbe în căpățâna mea atât de neîncăpătoare pentru tot absurdul care mă înconjoară.

România este o țară în care Biserica se bucură de maximă încredere. Rămâne un mister pentru mine, mai ales că instituția în cauză patronează, asemenea tuturor bisericilor ortoxode contemporane, o mașinărie de propagandă uluitoare, de ce nu-și încolonează Biserica toți credincioșii și nu-i trimite, în moderne si sângeroase cruciade împotriva celor care nu pupă mâini de episcopi și patriarhi.

Lumea se schimbă, Biserica NU! Iar canoanele țin în captivitate milioane de oameni, le refuză emanciparea, evoluția, repoziționarea față de simboluri și valoarea acestora.
În România sunt infinit mai multe biserici decât școli sau grădinițe, spitale și universități, luate toate la un loc.

Patriarhul își trece numele pe clopotele ce vor suna în viitoarea și etern neterminata catedrală a neamului, în vreme ce nu există, nici astăzi, un proiect național al BOR pentru acest blestemat an centenar, un proiect pentru țară și oamenii ei.

Analfabetismul funcțional crește de la o zi la alta, adică prostia, abandonul școlar la fel, satele românești sunt inundate de glod, la prima ploaie mai serioasă, iar românul credincios, stăpânit doar de frica de moartea și de miraculosul ajutor al mântuitorului, face caca tot în fundul curții. Toate astea se întâmplă în sec. XXI, în țara mea, în anii în care alții trimit mașini pe Lună.

Paradoxul și absurdul capătă proporții de neimaginat abia când, niște smintiți, neîntrebați, opinează filosofic că doar credința poate ține unită o națiune și o poate ajuta în drumul ei spre autodeterminare. Halucinant!

Cretinătate mai mare decât aceasta nu există. Turmele, clar definite în Biblia fără drepturi de autor ce guvernează o creștinătate care refuză încremenitor emanciparea oamenilor, așa cum am scris mai sus, trebuie să fie multe, proaste, fără școală, credule, speriate de moarte și de eternitatea ei.
Cât de dement să fiu să nu pricep că Biserica, conceptual vorbind, chiar și astăzi, după atâtea mii de ani, pregătește omul pentru moarte, nu pentru viață.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care, un impertinent ca mine, copleșit de coeficientul maxim de prostie din jurul lui, se revoltă împotriva unei instituții, care (ca să înțelegeți, Biserica are CUI și taie facturi) nu face nici cel mai mic efort să ajute această nație, această țară, să-l ajute pe credincios să-și deschidă mintea și să înțeleagă valoarea reală a conștiinței de sine, a abordărilor critice și asumate.

Un om EDUCAT este un om LIBER! Un om educat este un om pe care nu-l mai poți păcăli foarte ușor, nu-l mai poți ține captiv, în genunchi, pupând o Biblie fără drepturi de autor.

O Biserică românească decentă, deloc arogantă și cu dragoste adevărată față de oameni, ar fi investit de multă vreme toate energiile necesare pentru scoaterea României din întuneric. Ar fi construit și scoli sau grădinițe, nu doar biserici, mii de biserici.

Din păcate, constat cu amărăciune că BOR nu dorește acest lucru…dar nici oamenii, incapabili să-și schimbe mentalitățile, să-și dorească libertatea și să-și asume responsabilitățile care vin la pachet cu aceasta, nu vor să schimbe nimic în viețile lor.

Dacă DEMOCRAȚIA ar fi avut Biblie, Mântuitor și o gașcă de apostoli, am fi fost cu adevărat liberi? Repet întrebarea, acum, la final, și-mi asum cu infinită tristețe o realitatea devastatoare!
Poporul meu va rămâne, pe veci, în întuneric!

Un gând despre „Dacă DEMOCRAȚIA ar fi avut Biblie, Mântuitor și o gașcă de apostoli, am fi fost cu adevărat liberi?

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: