Viața nu este un destin, lipit ca un timbru ieftin de superficiala noastră existență!

Timbru…

Nimic nu poate fi mai dăunător spiritului decât rătăcirea, nesfârșita căutare a mulțumirii de sine, indiferent cum ar fi aceasta, pentru fiecare.

Este permanenta căutare a sinelui timp pierdut? Nu știm, habar nu avem, atâta vreme cât sunt foarte dese momentele în care nici nu suntem capabili să ne imaginăm ce altceva mai bun am fi avut de făcut.

Sunt lucruri de care ne împiedicăm, pur și simplu, în fiecare zi, iar la apus pricepem că a mai trecut o zi în care, foarte probabil, am fi vrut să acordăm mai mult timp căutării despre care vorbesc.

A te căuta pe tine, a răscoli lumea după momentul de grație în care poți înțelege cine ești și care-ți este menirea, poate fi, pentru unii, rațiunea pentru care-și numără diminețile.

Pentru alții, mult mai „înghesuiți” de cele care nu le trebuiesc dar care le asigură o falsă și vremelnică plăcere, a înțelege ce sunt nu este o prioritate, așa cum, fals și mediocru, au impresia că viața este pur și simplu un destin lipit ca un timbru ieftin de superficiala lor existență.

Socrate, bietul de el, a avut dreptate și în această privință! Din păcate pentru noi, muritorii…

Un gând despre „Viața nu este un destin, lipit ca un timbru ieftin de superficiala noastră existență!

Adăugă-le pe ale tale

  1. De aceea marii filozofi vor rămâne pentru totdeauna printre personalitățile marcante ale tuturor timpurilor.Filozof ,gânditor te naști si nu devii !

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: