Despre oameni și maimuțe, vorbit, gramatică și un prim-ministru!

Prim-ministru…

După ce au decis să coboare din copaci, oamenii au stabilit că trebuie să vorbească, nu doar să mormăie sau să dea din mâini.

Au pus pe ei și ceva blănuri, să nu li se mai vadă puțele. S-au mutat în peșteri, apoi și-au construit niște corturi, au început să cultive chestii, focul, roata…mă rog. Timp în care, nu-i așa, au început să vorbească din ce în ce mai mult, articulat și asumat, cu obiectivul clar de a se înțelege.

Anii au trecut, iar maimuțele coborâte din copaci au devenit oameni. În timpul lor liber, au inventat hârtia și tiparul, apoi au scris gramatici. Comunicarea verbală s-a perfecționat, iar regulile gramaticale au devenit reperele care fac diferența dintre cei alfabetizați și ceilalți.

Comunicarea verbală se desăvârșește prin lectură și prin școală făcută la timp și cu responsabilitate. Există printre noi, oamenii, maimuțe în toată regula, din acest punct de vedere. Nu-i problemă, banane se găsesc pentru toate aceste primate, iar dacă nu sunt, are grijă Dragnea să cumpere și să le dea.

Am mai scris…

Despre popoare, Sorescu, Brâncuși și dobitoci!

Ce nu este în regulă, din păcate, având în vedere silogismul anterior? Totuși, nu se cuvine ca o maimuță să conducă oameni. Mă refer, cu subiect și predicat, la primul ministru care-mi conduce astăzi țara.

Dacă nu poți să vorbești corect, ce garanții am, întreb și eu în șoaptă, că poți gândi corect? Nici una! Motiv pentru care, responsabil, solicit o mai mare atenție cu destinul acestui popor. Așa cum, bine spune și Pessoa în citatul de mai sus…

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: