Președintele este obligat să facă gestul suprem! Pentru salvarea identității noastre europene!

Președintele…

Dragnea joacă destinul unei națiuni, cu balegă pe picioare și mirosind foarte urât a grajd.

Hârdaiele de rahat pe care le aruncă, fără nici un fel de jenă, peste setul de valori al celor care știu cum arată o carte sau un amfiteatru de facultate aparțin, în totalitate, unui grup insalubru de indivizi, toxici pentru întreg ecosistemul românesc.

Decizia CCR trebuie respectată, indiferent dacă această este greșită sau nu. Altfel, se golește de conținut tocmai sistemul de valori peste care Dragnea aruncă cu rahat.

Președintele știe acest lucru, aceasta este marea lui problemă. Cu permisiunea voastră, a celor care mă suportați aproape zilnic, îmi permit să inserez mai jos ipotezele cu care, cred eu, ar trebui să lucreze președintele.
Să incepem…

Varianta 1
Președintele respectă decizia CCR și semnează eliberarea din funcție a lui Koveși. Din acea secundă, cu sau fără voia lui, devine istorie pentru geografia politică a României. Mai simplu spus, va dispărea pur și simplu, va pierde în doar câteva minute tot capitalul politic adunat în acești ani. PSD va subordona, din acel moment, întreaga Justiție. Dragnea știe asta. PSD va avea, în 2019, din nou, un președinte. PSD câștigă, România pierde! La masa verde!

Varianta 2
Președintele nu respectă decizia CCR, iar de aici se desprind, cu limpezime, alte două ipoteze de lucru, dar, atenție, simbolistica respectării legii are de suferit.

Varianta 2.1
PSD declanșează procedurile de suspendare. Parlamentul suspendă președintele, Tăriceanu preia interimatul, Koveși este demisă, se organizează referendumul pentru suspendarea președintelui, românii invalidează, prin vot, decizia majorității PSD-ALDE, Iohannis se întoarce, cere demisia Guvernului și a Parlamentului, declanșează alegeri anticipate.

PSD este șters, prin vot, de pe fața pământului. Nu uitați, majoritatea care siluiește astăzi națiunea are în spate voturile a doar 18% din populația cu drept de vot din România.

Deci, 82% dintre români nu au votat PSD. Ca atare, mizând pe faptul că Dragnea nu este atât de imbecil, această variantă, în opinia mea, este foarte improbabilă.

Varianta 2.2
PSD nu declanșează suspendarea președintelui, dar face rost, strategic evident, de condițiile atât de necesare dar nu suficiente pentru a intra în „opozitie”, deși este la Guvernare și stăpânește absolut TOT, mai puțin Justiția și Președinția.

Cu alte cuvinte, retorica PSD pentru campania prezidențială din 2019 va fi destul de simplă și eficientă. Statul paralel va avea chip, va fi Iohannis, președintele care încalcă legile țării, deciziile CCR. Va fi simbolul și conducătorul statului paralel, el va fi întruchiparea răului cu care PSD se luptă.

Ce era de demonstrat se demonstrează, iar cinicii pesediști vor avea materialul de campanie care le lipsește. Va pierde și Iohannis, va pierde și România, PSD câștigă.

Ce aș face eu?
Aș semna revocarea din funcție, pentru că sunt președinte, pentru că sunt un model, pentru că trebuie să respect legile, bune sau rele, dar trebuie respectate. În același moment mi-aș depune mandatul, sub motivarea supremă a gestului făcut împotriva setului meu de valori, a convingerilor și aspirațiilor mele care coincid cu setul de valori care stau la baza democrațiilor consolidate, autentice.

Aș explica românilor de ce AȘA și nu ALTFEL, apoi aș cere majorității PSD-ALDE o abordare similară față de lege, solicitând organizarea, în termenul legal prevăzut de legile în vigoare, a alegerilor prezidențiale anticipate. Voi anunța poporul că-mi voi depune candidatura pentru un nou mandat de președinte.

Mizerabilii nu vor avea curajul să amâne organizarea alegerilor anticipate în aceasta toamnă, Europa nu va accepta dialogul cu un președinte interimar, iar minunea se va făptui.

După realegere, Iohannis poate cere demisia Guvernului și a Parlamentului, deoarece vointa majorității parlamentare nu coincide cu voința majorității calificate a românilor cu drept de vot!

Nu am nici un dubiu că PSD-ALDE nu-l va suspenda. În egală măsură, președintele țării mele trebuie să respecte legile…țării mele. PUNCT! Altfel nu se poate!
Dragnea poate fi „bătut” de un președinte dispus să fie președinte și pentru noi, nu doar pentru el!

Dacă aveți puncte de vedere, idei, soluții pe acestă temă, vă rog să le inserați aici. Discuția merită pentru că în aceste zile PSD dă asaltul final împotriva redutelor care nu au fost deja cucerite, împotriva identității noastre europene!

Dacă această dispută politică degenerează și PSD va decide să joace all in, mă voi muta, pe termen nedefinit, în P-ța Victoriei, în cort. Și, având în vedere cât de asumat sunt, voi trage după mine cel puțin câteva sute de alți romantici care cred cu tărie că atunci când încalci legea, indiferent cum te numești și ce partid conduci, trebuie să mergi la pușcărie!
PUNCT!

3 gânduri despre „Președintele este obligat să facă gestul suprem! Pentru salvarea identității noastre europene!

Adăugă-le pe ale tale

  1. în urmă cu 40… și de ani am citit undeva următoarea formulare! niciodată să nu iei o decizie care în timp se poate întoarce împotriva ta!!! eu aș semna și mi-aș depune mandatul……

  2. PSD impreuna cu CCR de sorginte comunista au puterea acordata de electoratul PSD + ALDE si in consecinta fac ce vot fiindca pot.
    M-am gandit si eu la demisia somultana cu srmnarea decretului de revocare – dar la termenul cand expira mandatul lui Kovesi.
    Asta ii vads de lucru lui Tariceanu, va merge din nou la CCR.
    Nu este academic dar la curvasareala raspunzi tot cu
    Curvasareala.

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: