Dacă astăzi este ziua LOR, atunci este și ziua EI! La mulți ani, copil cuminte!

Copil…

La vârsta lor făceam altfel de lucruri. Jucam „cartonașe”, făcute din cutii de chibrituri, le puneam teancuri și le loveam cu pietre sau cu lanțuri.

Jucam „cornete”, făcute din săgeți de hârtie pe care le suflam din țevi tăiate din plastic, țevi pe care părinții noștri le foloseau să facă furtune pentru udat grădina.

Jucam fotbal cu mingi din plastic sau cusute din piele răpănoasă care se crăpa mereu.

Jucam și tenis de masă cu niște palete tăiate cu traforajul din plăci de placaj, pe mese din rumeguș presat și cu fileuri din pânză veche, cusute de mama.

Ne jucam în multe feluri și ne trăiam copilăria în multe feluri, așa cum știam, așa cum se putea.

Nu-mi aduc aminte mare lucru despre această zi de 1 iunie, nu-mi dau seama acum ce reprezenta această zi pentru mine, după atât de mulți ani trecuți.

Știu, însă, ce înseamnă 1 iunie pentru copilul meu, pentru Alexandra, o fetiță așa cum sunt mulți dintre copiii acestei generații fabuloase.

Alexandra va merge la Bookfest, acesta este cadoul pe care și l-a dorit, nimic altceva. Lumea se schimbă, copilăria, generic vorbind, se schimbă. Cartonașele au fost înlocuite de cărți, cornetele de Youtube, iar tenisul de masă, de cele mai multe ori, de Wikipedia.

Nimic nu va mai fi așa cum a fost odată, iar cei mai mulți dintre noi trăiesc miracolul copilăriei prin gândurile, preocupările și pasiunile copiilor lor.

Nu sunt în țară, am un pic de treabă, sunt într-un loc în care și lumea copiilor de aici se va schimba. Cât de curând! Alexandra știe, i-am explicat, mă sprijină, îmi dă putere și-mi validează convingerile.

De ziua ei, de aici, de unde sunt, acest cadou i-l pot face ! O simplă postare! Pentru că merită, pentru că o iubesc și mă iubește. Pentru că învață, pentru că este cuminte și pentru că, simt asta, vrea să afle și să știe cât mai multe. Din cărti, de nicăieri din altă parte!

Ce-mi doresc, cel mai mult și mai mult, de ziua Alexandrei? Ca peste niște ani, când mă vor recunoaște oamenii, să-și spună unul altuia…”Îl vezi pe moșu` ăla? Este tatăl Alexandrei Dumitriu!” Atât, nimic mai mult!

Un gând bun și un sincer LA MULȚI ANI și pentru copiii voștri. Fiți mândri de ei! Iar ție, Alex, îți doresc o zi minunată în fabuloasa lume a cărților! Te iubesc!

PS: Eu scriu, fiica-mea…vorbește! Fiecare dintre noi vrea să schimbe lumea așa cum crede de cuviință, dar vrea să o schimbe! Să o facă mai bună, nu altfel!

Un gând despre „Dacă astăzi este ziua LOR, atunci este și ziua EI! La mulți ani, copil cuminte!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Să va trăiască frumos !
    Atat timp cat există copii ca ea, mai exista si speranta ca nu suntem încă pierduti !

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: