Sub miros trăsnitor de cireșe coapte, Chișinăul își așteaptă oaspetele cel mai drag. LIBERTATEA!

Libertatea…

Viața este o succesiune de întâmplări adevărate. Iar întâmplările, contextele și deciziile noastre nu sunt simulări, ci asumări, mai mult sau mai puțin voluntare, ale meschinei noastre existențe.

Oamenii nu sunt de mai multe feluri. Am coborât toți din copaci, nu din icoane, așa cum scriam, acum câteva luni de zile, pe una din paginile acestui blog.

Spiritele se nasc în oameni. Doar în unii dintre ei! Habar nu are nimeni DE CE și CUM, CÂND și mai ales în ce contexte se nasc spiritele, în oameni. Sigur, multe se pot spune despre spirite. Se pot construi adevărate teorii, exhaustive câteodată, despre nașterea, avatarurile și moartea lor, a spiritelor.

Eu nu pot pricepe, am limitele mele. Nu pot pricepe cum unii rămân doar oameni și gândesc, așa cum spunea Cioran, doar cele care trebuiesc vieții.

Spiritele sunt din ce în ce mai rare, cel puțin așa îmi pare, când văd cu câtă lejeritate oamenii, cei mai mulți dintre noi, hotărăsc să rămână doar oameni.

Poate că spiritele încă se nasc în carnea de om, dar sunt speriate încă, stau ascunse după perdelele sufletelor noastre și privesc pe geam, la lumea reală, abrutizată, imbecilă și necruțătoare. În unele locuri ale acestei lumi.

În altele, cum ar fi țara din care vă scriu acum, aceste câteva rânduri, se pare că spiritele au ieșit din spatele perdelelor de suflete, se adună în tăcere pe trotuare, se salută din priviri și se pregătesc să se certe tare rău cu oamenii.

Cu oamenii anesteziați de minciună și propagandă, cu oamenii îngenunchiați de neputințele lor de a-și asuma libertatea și responsabilitățile care vin la pachet, o dată cu aceasta.

Sunt martorul unei succesiuni fabuloase de întâmplări adevărate care va încolona destinele unei națiuni în spatele unei dorințe legitime de LIBERTATE.

Miracolul nașterii spiritului, din carne de om, nu are, încă, BISERICA si icoanele lui. Dar, poate, peste niște ani, sute sau câteva mii, dorința de libertate va fi transformată de alții, mai deștepți și mai curajoși decât noi, cei de astăzi, într-o religie nouă, asumată în detaliu de toate națiunile acestui primitor Pământ.

Vă scriu din Chișinău, acolo unde, pe 3 iunie, spiritele vor câștiga bătălia cu oamenii. Vă scriu dintr-un loc în care vremurile se schimbă deja, iar orașul, sub miros trăsnitor de cireșe coapte, își va primi, îmbrăcat în cele mai bune straie de sărbătoare, oaspetele pe care îl așteaptă de atâția și atâția ani! LIBERTATEA!

Sunt martorul unui miracol, sunt cel obligat să scrie și să povestească, ca lumea să știe și să nu uite!

Oameni poți stăpâni, spirite, însă, niciodată!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: