A fi fericit înseamnă a fi împăcat cu tine însuți! Nu-i ușor deloc! Dar, este omenesc!

Fericit…

Facem zilnic câte ceva. Nu contează ce, dar sunt lucruri făcute sau vorbe spuse, care rămân. O perioadă sau pentru totdeauna.

Este sau nu fericirea abstractă, doare sau face bine, din ce este făptuită și unde-i de găsit? Câteva întrebări la care, nu am nici un dubiu, fiecare știm bine a răspunde. Fiecare pentru el, pentru dialectul în care vorbesc emoțiile lui, pentru gândurile, zâmbetele sau lacrimile lui.

Nu-i tocmai simplu să te afli nefericit, zic unii, așa cum, probabil, nu toți se descurcă taman bine cu prea multă fericire pe capul lor. Dacă Tagore are sau nu dreptate, judecați fiecare în parte.

Ce cred însă că trebuie foarte clar spus, scris, cioplit în inimile și mințile noastre este un alt lucru. Evident, o altă abstracțiune desueta pentru generații întregi, devastate de o mediocritate emoțională ucigătoare.

Important cu adevărat este drumul care duce acolo unde, se zice, ne așteaptă, pe fiecare, un strop de fericire. Un strop doar, nu o cană, doar un strop! Pentru că un strop înseamnă atât de mult într-o lume prăfuită și ridată.
Iar drumul către fericire, chestiunea despre care mi-am propus astăzi să scriu câteva rânduri, poate fi, nu-i așa, fericirea însăși.

Ai ceva de făcut, pe termen lung, asumat și conștient. Și, când te va întreba cineva ce faci, când te va întâlni pe Calea Victoriei, senin, fredonând melodia ta preferată…să-i răspunzi că tu cauți fericirea!

Daca o vei găsi sau nu, vei afla tu la un moment dat, dar să știe toată lumea care te cunoaște cu ce te ocupi…este obligatoriu.

Oamenii care caută fericirea trebuie musai prețuiți, pentru că ei duc în spate speranța care ne lipsește tuturor. A fi fericit înseamnă a fi împăcat cu tine însuți!
Iar drumul până acolo, spun eu, ca și Tagore…nu-i simplu deloc! Dar, este omenesc!

Vă iubesc și vă aștept pe Calea Victoriei!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: