Imediat după anul 1000, pe teritoriul Europei de astăzi apăreau primele universități: Bologna, Oxford, Salamanca etc.

Imediat după anul 1000, pe teritoriul Europei de astăzi apăreau primele universități: Bologna, Oxford, Salamanca etc.

Oamenii din Teleorman până la Oradea trăiau încă organizați în…să le spun…triburi.

Au mai trecut 100 de ani. Regatul Ungar era extins până la Oltul inferior, Ţaratul Bulgar era atunci o chestie mare, Regatul Serbiei îşi trăia puţinele clipe de independenţă, iar kievenii cedau teren cumanilor.

La nord de Dunăre şi est de Olt, era o regiune numită Valahia, vecină la nord-est cu nişte cumani. 75 de ani mai târziu, un cuman pe nume Basarab va reuși să facă și aici un stat…Cam acesta este momentul apariției primei forme mai serioasă de organizare, în aceste ținuturi.

Deși primele universități din Europa au apărut cu 100 de ani înainte de a ne organiza și noi în prima și cea mai primitivă formă de stat, locuitorii acelor ținuturi aveau încă de atunci televizoare, aspect care, în spațiul anglo-saxon al debutului de secol XI era de inimaginat, chiar dacă ei aveau deja universitate.

Afirmația este susținută științific de profilul comportamental al națiunii noastre, profil care nu poate avea alte origini decât cele care au legătură istorică cu televizorul și România TV.

Pentru că, să recunoaștem cu smerenia cuvenită, altă explicație rezonabilă nu poate exista când evaluezi încrâncenarea cu care poporul tău nu vrea să renunțe la PROSTIE, ca formă supremă de agregare a mentalului colectiv și majoritar.

Istoria, faptele, întâmplările sunt lipsite de conținut în fața forței teribile și oculte a televizorului, cel care, încremenit pe cunoscuta frecvență a „dobitocilor”, făurește zilnic noi și noi schimonosite chipuri de români.

Înrăiți, vulgari, răzbunători, violenți și din ce în ce mai puțin dispuși să tolereze orice nu înțeleg și pe oricine nu este la fel de…firav cultural ca și ei, românii se „canibalizează” emoțional.

Trist nu este că noi ne înveleam cu paie când ăștia pe care-i înjurăm astăzi aveau deja universități. Groaznic, însă, este că nu vrem să recunoaștem nici acum că avem la îndemână modele, dar nici de-al dracului nu vrem să le evaluăm corect.

Pentru că ne rămâne din ce în ce mai puțin timp la dispoziție. Suntem mereu ocupați, ne uităm la televizor.

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

Un gând despre „Imediat după anul 1000, pe teritoriul Europei de astăzi apăreau primele universități: Bologna, Oxford, Salamanca etc.

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: