CEHOV! Cum sunt oamenii educați! Lectură obligatorie pentru weekend!

Cum sunt oamenii educați…

1. Ei respectă personalitatea umană, și de aceea sunt mereu indulgenți, moi, blînzi și capabili de compromisuri… Ei nu se revoltă din cauza unui ciocan care lipsește; trăind cu cineva, ei nu fac din aceasta o favoare, și plecînd, nu spun cît de insuportabil ai fost! Ei iartă și zgomotul, și frigul, și carnea arsă precum și prezența străinilor în locuințe lor.

2. Ei sunt plini de compasiune nu doar pentru cerșetori și pisici. Suflete li se macină și de la ceea ce  nu poate fi văzut cu ochiul liber.

3. Ei respectă proprietatea altora, și, prin urmare, își plătesc datoriile.

4.Ei sunt inocenți și se tem de minciuni ca de foc. Ei nu mint nici când vine vorba de fleacuri. Minciuna îl ofensează pe cel ce ascultă și-l coboară în ochii lui pe cel ce vorbește. Ei nu se dau mari. În societate sunt la fel ca și acasă… Ei nu sunt vorbăreți și nu se vor arunca în revelații atunci cînd nu li se cere. Ei sunt adesea tăcuți din respect pentru urechile altora.

5. Ei nu se autodistrug cu intenția de a provoca mila și de a obține ajutor. Ei nu joacă pe corzile sufletelor altor oameni. Ei nu spun: «Pe mine nimeni nu mă înțelege!»

6. Ei nu sunt vanitoși. Pe ei nu-i preocupă familiaritate cu celebrități, plăcerea de a fi cunoscut de un trecător sau celebritatea dubioasă.

7. Dacă ei au un talent – ei îl respectă. Ei jertfesc în numele lui pacea, femeile, vinul, vanitatea…

8. Ei îți educă estetica. Ei nu pot să adoarmă în haine, nu pot să privească crăpătura din perete, plină cu ploșnițe, nu pot să respire aer închis, ei nu pot păși pe podeaua scuipată. Ei pot să-și controleze și să înnobileze instinctele lor sexuale. De la femei ei nu au nevoie de pat, nu de minte, exprimată în capacitatea de a umfla sarcinii false și de a minți într-una.

Un gând despre „CEHOV! Cum sunt oamenii educați! Lectură obligatorie pentru weekend!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Et ce n’est pas tout ! Je pourrais en rajouter quelques autre ” principes ” de base de l’Éducation ” ! Enfin, l’éducation c’est comme ” l’errection : quand on l’a ,ça se voit „

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: