Totul despre Stăpânul inelelor din Kiseleff, SAURON cel rău, HOBBIȚI FRICOȘI și urâtul de SMEAGOL!

Stăpânul inelelor…

Ce se întâmplă astăzi în România pare a fi o copie reușită a unei producții cinematografice de succes!

În trilogia Stăpânul inelelor, Sauron cel rău conduce lumea, în varianta autohtonă, așezat încă foarte comod în jilțul său din castelul întunecat și bruiat GSM, din Kiseleff. Lumea se învârte în jurul poftelor și dorințelor sale.

Totul se întâmplă așa cum vrea el, de câte ori vrea el. Traieste cine vrea el, moare cine vrea el, emigrează doar…cine vrea. Cât s-o mai putea! Cine știe ce-și va mai dori Sauron, mâine dimineață!

hobbits

În film, Sauron își dorește să pună din nou mâna pe inelul puterii absolute, inel care poate asigura stăpânirea totală a acelei lumi imaginare. Evident, este vorba despre o stăpânire a răului, despotică, întunecată, asemenea lui Sauron. Povestea are în centrul ei eforturile lui Sauron de a intra în posesia inelului respectiv.

Se cuvine să observăm că lui Sauron nu i se vede niciodată chipul. În film! Nu știm ce culoare au ochii lui, dacă poartă mustață, dacă are dantura perfectă sau necesită detartraj.

sauron

Filmul are și eroi pozitivi, niște pitici bezmetici care vor să scape lumea de Sauron! Se numesc hobbiți, au tălpile picioarelor foarte mari și paroase, dar sufletele lor sunt curate. Câteodată, hobbiți sunt foarte fricoși, unii proști sau nehotărâți. Până la urmă, după câteva ore de film, a se citi în cheia textului…după câțiva ani buni, hobbiții vor reuși ceea ce și-au propus.

În film, apare și cel mai urât personaj văzut vreodată de mine. Smeagol, o creatură care speră să fure inelul de la hobbiți. Smeagol nu stă alături de Sauron, în Kiseleff, ci a fost trimis pe teren, pentru a rezolva problema. Noaptea, Smeagol doarme în Victoriei, ziua face ce zice Sauron.

Lupta dintre bine și rău se încheie, așa cum era de așteptat, cu victoria celor, la început, foarte speriați și proști. Hobbitii reușesc, în finalul filmului, să distrugă împărăția răului, împărăția lui Sauron.

România are Sauronul ei! Îl are și pe Smeagol! De fapt, mult mai mulți Smeagol bântuie liberi, printre noi, hobbiții, și fac ceea ce le spune Sauron.

Iar noi ăștia, mici și cu păr pe picioare, romantici, speriați, naivi dar răbdători, avem inelul, avem ceea ce-i trebuie lui Sauron. Ca să poată stăpâni lumea pentru totdeauna, ireversibil. Inelul care-i trebuie lui Sauron este tocmai speranța noastră, a hobbiților.

Asta vrea să ne ia, de asta ne bântuie, de asta a dat drumul atâtor smeagoli în lumea noastră.

Nu ne poate stăpâni definitiv, atâta vreme cât încă mai avem inelul, atâta vreme cât ne păstrăm „speranța”!

Nu ne prea dăm noi astăzi seama, dar viața este, de cele mai multe ori, asemenea unui film. Nu degeaba se spune, câteodată, că „viața bate filmul!”

Astăzi, în România, chiar asta se întâmplă! Nu credeți? Vizionați trilogia, nu este deloc o producție pentru copii! Găsiți întreaga serie AICI!
Nu va pierdeți speranța, hobbiții mei, iar împărăția lui Sauron se va prăbuși!
Atât de spectaculos, încât Sauron va primi, nu am nici o îndoială, un Oscar pentru întreaga activitate!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: