Mergeți în BISERICI și stați de vorbă cu EL! Aflați ce vrea să vă spună!

Mergeți în BISERICI și stați de vorbă cu EL! Aflați ce vrea să vă spună!

Sunt creștin ortodox. Merg și la biserică, am botezat copii, am cununat adulți, îmi fac cruce, încerc să înțeleg puterea lui Dumnezeu, încerc să respect poruncile! Cele zece! Le poate reciti fiecare dintre voi în Biblie: Exodul 20:1-17.

Teoria creștinismului suportă, cum altfel, abordări diferite. Toate însă, fără excepție, asumă sacrificiul de sine, pentru salvarea sufletelor celor fără păstor!

Sacrificiul lui Hristos și rolul apostolilor marchează cu relevanță acribică evoluția spirituală a celor peste 1,5 miliarde de credincioși din întreaga lume.

Apostolică trebuie să fie, fără putință de tăgadă, misiunea unui român care își poate asuma rolul de păstor al turmei noastre atât de rătăcite. Trebuie să ne găsim calea, drumul. România are nevoie de un adevărat om de stat! Astăzi, nu-l are!

Sacrificiul de sine a dispărut fără urmă din preocupările celor care fac astăzi politică. Și asta nu este deloc bine.

A dispărut bunătatea, smerenia, încrederea și bucuria sinceră de a ajuta, fără să aștepți ceva la schimb.

Știu că poate voi deranja cu cele scrise, dar așa sunt eu, incomod, direct și asumat.

Recitiți cele 10 porunci și aflați câte dintre ele ne mai sunt la îndemână. Pe câte, fără efort, le respectăm? Pe câte dintre ele le prețuim și le sădim în inimile și spiritele pruncilor noștri?

Creștinismul este o stare de spirit și definește apartenența voluntară la modelul suprem al umanității! Este punctul meu de vedere.

Un om politic providențial, posesor al unui real și asumat sacrificiu de sine, va aduna alături de el, prin comportament și asumare, apostoli! Nu am nici un dubiu. Absolut niciunul!

Iar aceștia, prin munca lor, sacrificându-se și ei, vor genera exemple, modele, speranțe și încredere.

Celor fără păstor! Adică nouă, anonimilor și rătăciților, rămași orfani de noi înșine, de țară și de voință.

Învierea lui Hristos are, pentru fiecare dintre noi, o semnificație. Este dreptul nostru să o evaluăm în intimitatea noastră.

Gândiți-vă la voi, la cei pe care-i iubiți, la cei dragi și la cei care vă iubesc.

Mai gândiți-vă și la cei care vorbesc aceaiași limbă ca și voi, de aici, de acasă, sau de departe. Gândiți-vă și la țară, la casa voastră, la locul de muncă, la cât oferiți societății și la cât primiți de la aceasta.

Gândiți-vă la porunci, la cele zece! Gândiți-vă la toate, în liniștea intimității voastre.

Din păcate, și nu vă supărați pe mine, vom afla, fiecare dintre noi, că suntem foarte departe de ceea ce ar trebui să fie un bun creștin!

Acesta este și motivul pentru care mica noastră lume în care trăim pare că nu mai este un loc atât de primitor.

Pare că este un loc unde nu se mai nasc apostoli? Un loc în care nu mai apar „păstori”? Pare un loc mai puțin prietenos, unde viața este grea?

Așa este! Nu pare! Chiar așa este! Și este așa pentru că noi, din ce în ce mai departe de ideea de buni creștini, am uitat să fim buni, cinstiți, autentici. Mințim, înjurăm, bârfim, nu ajutăm, suntem invidioși, răzbunători, mincinoși, ipocriți, delăsători, leneși, superficiali, aroganți, vanitoși și, nu în ultimul rând, din ce în ce mai puțin credincioși!

Ne-am înrăit, ne-am înstrăinat, ne-am alienat!

Este săptămâna mare! Mergeți în Biserici, stați de vorbă cu EL, vedeți ce vă spune și ascultați-L!

Este tot ce mai avem! Deocamdată!

Amin!

Comentariile nu închise.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: