Nu fiți ipocriți, spuneți lucrurilor pe nume! Nu-i lăsați pe imbecili să înțeleagă altceva!

Nu fiți ipocriți, spuneți lucrurilor pe nume! Nu-i lăsați pe imbecili să înțeleagă altceva!

Așa de ipocriți suntem, unii cu alții, încât mă gândesc foarte serios dacă patologia toleranței nu trebuie redefinită.

Nu se cade să le spui pe nume, nu se face, nu-i frumos, nu-i elegant. Toleranța are și ea, limitele ei. La români, NU!

Deși dicționarele, mai ales cele explicative, sunt pline de cuvinte care pot, cu grad maxim de relevanță, să caracterizeze oameni, contexte, sentimente, am decis, într-un tacit și periculos mod, să nu le mai folosim!

Exemple: prost, imbecil, nesimțit, impostor, nespălat, analfabet etc.

Uite așa, cu discreție semantică, am găsit sinonime. Mult mai tolerabile, ușor „digerabile”!

Prostia nu mai este prostie ci precaritate culturală, impostura nu mai este impostură ci fereastră de oportunitate, imbecilul nu mai este imbecil ci individ ușor influențabil.

Nu pricep de ce nu se mai spune, cu responsabilitate, lucrurilor pe nume! Nu pricep!

Exemplu! Un recent raport al Comisiei Europene a relevat că cei mai ușor influențabili cetățeni ai Uniunii sunt românii.

Mai exact, 53% dintre noi suntem extrem de vulnerabili, ușor de manipulat!

De ce oare? Simplu! Pentru că informația pe care o primește individul nu poate fi corect decriptată și raportată la repere deja existente în matricea rațională sau emoțională a acestuia. De ce oare? Și mai simplu! Acele repere NU EXISTĂ!

Sunt explicit? Bănuiesc că sunt!

Eu spun altfel, nu așa cum „spune” raportul Comisiei, folosind un cuvânt din seria celor pe cale de dispariție. Enunțul meu este mult mai direct, deloc golit de conținut, aspru, dar ADEVĂRAT!

După ce-l folosesc, foarte puțini dintre cititori vor mai distribui postarea. Că nu se spune așa, că nu-i elegant, că nu se face!

Din ipocrizie, evident, cititorul înțelege și acceptă ceea ce scriu eu aici, dar nu-i dispus să își și asume enunțul! Treaba lui, treaba ta!

Trebui să spunem lucrurilor pe nume, fără să permitem ca forma să altereze conținutul! Dacă ne dorim să fim sinceri cu noi înșine și cu ceilalți!

Cei 53% dintre noi, ușor influențabili, sunt, în fapt, niște siniștri imbecili, mamifere care nu de o democrație reală au nevoie, ci de stăpâni! Lucru care…se și vede! Greșesc? Mă tem că nu!

Weekend fain să aveți!

Comentariile nu închise.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: