Scurt punct de vedere despre PAPAGALI și ESTETICA băgatului în seamă la români!

Scurt punct de vedere despre PAPAGALI și ESTETICA băgatului în seamă la români!

Aud zilnic oameni vorbind. Despre una, despre alta, despre nimic. Pur și simplu, vorbind.

Băgatul în seamă la români a fost, pentru răposatul Țuțea, la un moment dat, un posibil subiect. Găsiți AICI referința exactă! Vorbitul de pomană sau băgatul în seamă are estetica lui. Inconfundabilă. Vorbitorul, invariabil copleșit de sofismele-i ieftine, împrumutate și fără conținut, emană inteligență prin toți porii, multă falsă înțelepciune.

Din păcate, vorbele băgătorilor în seamă…seamănă și mai multă confuzie într-un spațiu public care aduce mai degrabă cu saloanele unui balamuc. Niciodată nu am fost mai deștepți și mai nevorbiți decât în această perioadă care, deloc ciudat, coincide cu marile inversări semantice ale civilizației moderne.

Sunt prețuiți gălăgioșii și nu persoanele tăcute și poderate, sunt prețuite opiniile și interpretările și nu evidența faptelor, sunt prețuiți părelologii și nu specialiștii unui anumit domeniu.

Harababura emoțională generată de astfel de papagali, pentru că altceva nu sunt, tocește reperele corecte ale unei societăți, clatină cutume sănătoase, aruncă în aer naturala ordine a lucrurilor și a oamenilor.

Lucrurile corecte nu mai au valoare, au fost înlocuite de cele spectaculoase, iar oamenii decenți și rezonabili au fost acoperiți de anonimat și înlocuiți de papagali. Papagali gălăgioși, urâți, mincinoși, invidioși, semidocți și impertinenți!

Așa arată astăzi România, tărâmul unde trăiesc și se înmulțumesc papagalii!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: