Despre CARNIVORI ȘI IERBIVORE, turme și spaima de a fi OM, nu antilopă GNU!

Despre CARNIVORI ȘI IERBIVORE, turme și spaima de a fi OM, nu antilopă GNU!

Nu am îndrăznit, până în această dimineață, să scriu aici care este opinia mea despre mamiferele necuvântătoare. Dintr-un prost înțeles respect față de cititor.

Aseară, la Digi TV, CTP a făcut-o, într-o premieră absolută pentru spațiul public românesc. A separat, cu ajutorul unei acribii aproape perfecte, bobul de neghină.

Mai exact, le-a spus românilor verde în față, că în ’89 noi ne-am dorit libertatea de A AVEA, nu libertatea de A FI! Într-un fel sau altul.

Mai mult, a știut să și explice că democrația și libertatea sunt stări NENATURALE de agregare a microsocietăților umane. Motivul? Uităm că suntem animale, mamifere mai exact, iar clasa instinctelor noastre primare, spinale, nu conține cele două noțiuni amintite mai sus.

Cu alte cuvinte, exact cum scriam luna trecută, uităm că oamenii au coborât din copaci și nu din icoane, așa cum, paradoxal, ne fac unii să credem.

Democrația și libertatea sunt instincte care se capătă și se întrețin. Celelalte sunt în ADN-ul nostru, la fel cum sunt întâlnite și la porc, hienă sau maimuță.

Cei apropiați mie știu foarte bine că abordarea mea, deloc străină de cele enunțate aseară de CTP, împarte specia noastră, a oamenilor, în două categorii: carnivori și ierbivori.

Metafora suportă comentarii, dar nu poți să nu observi cu câtă lejeritate ierbivorele deleagă în tăcere, carnivorilor, administrarea instinctelor primare care-i ține încă în „peșteră”, tăcuți și ascultători.

Supraviețuirea, instinctual vorbind, nu mai are legătură cu viața sau cu moartea, ci cu evidenta asumare a identității.

Cei mai mulți dintre noi nu-și doresc altceva decât să nu fie vizibili, să nu fie observați, să nu fie vulnerabili.

Așa cum, să recunoaștem, într-o turmă de antilope gnu, cea mai sigură poziție este în mijlocul ei.

Cine iese din turmă este „halit”, devorat pur și simplu de carnivori. Exemple aveți, sunt la îndemână.

Ciudat este că acest comportament specific regnului animal, din care cu succes fac și oamenii parte, vine la pachet cu un set de surprize.

Iarbă nu prea mai este, carnivorii se înmulțesc, statistic, puilor noștri le scade speranța de viață, rătăcim buimaci după spații sigure și le găsim din ce în ce mai greu.

Când iarba se împuținează, apar între ierbivore disputele, egoismul, ura, iar bătălia pentru hrană și supraviețuire apare în toată turma.

Turma se împarte de la sine, în mai multe cirezi, mult mai ușor de mânat, muls și stăpânit.

Ne facem că nu pricepem, dar așa este, suntem necuvântătoare, antilope gnu sau maimuțe bonobo.

Atâta vreme cât nu vrem să gândim și să ne asumăm ferm calitatea de locuitor al unei țări unde, teoretic cel puțin, democrația este instaurată prin legi și norme de viață, merităm cu prisosință ce ni se întâmplă.

Eu nu sunt maimuță sau antilopă gnu. Eu scriu zilnic, gândesc, încerc să deschid mintea celor care citesc acest blog!

Când văd însă câți dintre voi citiți, dar nu comentați și nu vă exprimați public un punct de vedere, chiar contradictoriu cu abordarea mea, îmi dau seama că mulți dintre voi sunteți, fară putință de tăgadă, mamifere necuvântătoare. Ierbivore.

Vă simțiti, doar unii, evident, insultați? Nu, nu trebuie să vă supărați pe mine sau pe cuvintele mele.

Să fiți supărați pe voi, pe instinctele voastre, pe frica voastră, pe nepăsarea voastră, pe deciziile voastre de a accepta ce hotărăsc alții să vi se întâmple.

Țara asta este și a noastră. Eu am asumat asta și scriu zilnic, despre ce se întâmplă, despre jegurile de oameni care ne conduc!

Tu? Tu ce faci? Paști, te reproduci, muncești pe ce bani hotărăște carnivorul să muncești, aștepti. Să îmbătrânești și să mori!

Dacă ești ierbivor, te rog să nu mai vizitezi acest blog, iar dacă ești abonat renunță la această „calitate”! Dacă înțelegi ce am scris și ești de acord cu cele spuse, rămâi!

Dar fă ceva! Pentru tine și pentru familia ta, om bun! Nu pentru mine, nu pentru alții! Scrie, comentează, ai un punct de vedere! Există, fii om!

Iar atunci când fiecare vom face câte ceva, pentru noi și pentru cei dragi nouă, ne va fi mai bine!

Primul lucru pe care trebuie să-l facem, zic eu, este…

SĂ GÂNDIM!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: