ROMÂNIA SUFERĂ, sufocată de atâta și atâta prostie!

România. Peste 80% dintre noi se informează folosind canalele TV.

10% accesează internetul pentru acest lucru, restul nu mai contează. Informația vine „împachetată”, așa cum se spune.

În context! Contextul, la rândul lui, este proprietatea canalului. Informația, NU! Corect până aici? Corect!

Mai departe! Canalul, la rândul lui este a cuiva, persoană juridică de cele mai multe ori, un SRL sau un SA.

 

Corect și acest enunț? Corect! Persoana juridică are, la rândul ei, niște acționari, băieți sau fete, după caz, adică oameni.

Exceptând instituțiile media aflate în proprietatea statului român, toate celelalte canale media se află în proprietatea unei persoane private.

Persoane care au, la rândul lor, emoții, convingeri, alte afaceri, evident interese personale, mai mult sau mai puțin economice.

Corect? Corect! Mai departe! Interesele economice nu pot fi, nicăieri pe acest Pământ, separate de cele politice. Absolut nicăieri! Detalii, în orice volum de AICI!

Motiv pentru care, plecând de la definiția rezonabilă că politica editorială, adică politica de făurire a contextelor, de „împachetare” a informației în cauză, este opțiunea personală a unui om „guvernat” de emoțiile, convingerile și interesele lui economice sau politice, găsesc drept acceptabilă afirmația că forma a preluat controlul minților noastre, în dauna conținutului.

Cu alte cuvinte, fără să fim capabili, doar unii dintre noi, evident, să explicăm de ce canalul X sau canalul Y este sursa noastră preferată atunci când dorim să ne informăm, suntem captivi, în necunoștință de cauză, unor contexte, cu maximă atenție făurite de profesioniști, la comanda proprietarului canalului media în cauză.

Contextele au dinamica lor, iar scopul esențial al acestora este de a genera, la momentul oportun, un anumit gen de comportament colectiv, în favoarea unora și în dauna celorlalți.

Rezumatul meu, poate amuzant, dar extrem de serios și, colac peste pupăză, avizat, sună cam așa:

Televizor, informație, context, proprietari, interese economice și politice, dinamică, manipulare, VOT!

Vă pup, deschideți televizoarele pe Antena 3 sau România TV! Unul dintre patroni a făcut deja pușcărie deja, celălalt…urmează.

Pe aceste două canale TV manipularea atinge cote inimaginabile! Paradoxal, audiențele sunt cel puțin la fel de mari! De ce?

Pentru că unii dintre noi nu au minte, nu înțeleg ce li se întâmplă și nici nu fac eforturi să înțeleagă! Să-și pună întrebări măcar!

Ce să mai zic?! Suntem o țară cu prea mulți imbecili și cu asta basta!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: