Despre criteriile tembele care stau la baza selecției din POLITICA ROMÂNEASCĂ!

Politica. În interiorul partidelor românești selecția se face după criterii străine de conceptele clasice și teoretice ale democrației. Normalitatea poate fi găsită AICI!

Românii habar nu au, sau bănuiesc cel mult, cum „se așează planetele” ca X să prindă un loc pe o listă sau un post „șmecher” într-o deconcentrată, la nivel central sau local.

Se au în vedere criterii dintre cele mai tembele, mai cretine și deloc generatoare de beneficii pentru electorat. Cum ar fi…

1. Potența financiară. Va fi ales, întotdeauna, un nene care are bănuți pregătiți pentru călătoria lui pe tărâmul politicii, în dauna unui alt nene tobă de carte, eventual pe băncile unor universități occidentale.

2. Vechimea în partid. Dinozaurii au locurile cele mai bune pe liste. Rezervate pentru ei. Sau, în unele cazuri, pentru cei desemnați de aceștia.

3. Locul ocupat în tabăra dominantă din partid. Nu ai nici o șansă dacă nu te afli în spatele „greilor”. La dreapta sau la stânga lor, depinde de context.

4. Pupincurismul, loialitatea, muțenia. Dacă ești de capul tău, nu ai nici o șansă să prinzi o promovare, o numire într-o funcție, o demnitate, un loc pe o listă.

Sunt multe, mult mai multe, unele știute, altele nu. Cert este că politica se „făptuiește” astăzi, în România, în interiorul partidelor, nu în afara lor.

Politicienii nu se mai validează de multă vreme în relație directă și transparentă cu alegătorul.

Întreaga sagă a politicii românești se desfășoară în cafenele, vile de protocol, în încăperi unde telefoanele sunt bruiate și se desfășoară CEX-uri sau BPN-uri, în budoare și sediile unor instituții cheie ale statului, în weekend-uri.

Și toate aceste criterii tembele și cretine, toate aceste aranjamente insalubre au subiect pentru că se votează pe liste și pentru că noi, românii, cei care încă mai mergem la vot, votăm aceleași partide, de fiecare dată și nu dăm credit unei noi generații.

Unei generații eventual independente și încă neviciate de mizeria despre care am scris mai sus.

Dar, cine știe…poate ne vom deștepta!

Un gând despre „Despre criteriile tembele care stau la baza selecției din POLITICA ROMÂNEASCĂ!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: