SUBVENȚIA LA CĂLDURĂ, exemplu perfect de tembelism și inechitate socială!

Subvenția…

A trecut și iarna asta. Cu bune și cu rele. Și cu mulți, foarte mulți bani bani bubuiți pe subvenții și ajutoare sociale.

Stau și mă gândesc la cât de tembelă și inechitabilă este forma de agregare a democrației noastre originale.

În București, ca în alte și alte orașe ale țării, primăriile plătesc o subvenție pentru încălzire. Atenție, doar celor legați la sistemul centralizat de încălzire a orașului respectiv.

Celor care au montate centrale termice de apartament nu li se dă nimic, nici un fel de ajutor, de subvenție pentru producerea gigacaloriei.

Subvenția plătită doar unora nu este o sumă cu care, de exemplu, vine Firea de acasă, este plătită tot din taxele și impozitele cetățenilor.

Și a celor care au centrală termică și nu primesc subvenție și a celor care nu au și primesc. Un complet și ireplicabil tembelism social.

Dacă de subvenție s-ar fi bucurat doar cei cu adevărat amărâți, discuția ar fi avut alte coordonate sau nu ar fi existat. Dar, subvenția este plătită tuturor! Jenant!

Păi ce fel de țară este asta, măi fraților? De ASTA? Dacă mai este…

PS: Pot să jur că aceasta postare nu se va bucura de necesarele opinii sau comentarii. Pentru că cei cu centrale montate pe banii lor nu vor să se pricopsească pe cap cu opiniile celorlați care, în mod cert, știu ei că subvenția li se cuvine. Pentru că așa suntem noi, „grijulii” unii cu ceilalți, dar extrem de departe de asumare și adevăr!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: