VIAȚA nu este o colecție de „putințe”. Nu are nici cântar și nici abac!

Colecție…

De cele mai multe ori mintea noastră ne joacă feste. Avem falsa impresie că cele trebuincioase vieții sunt unele fără de care nu putem supraviețui.

Și ne dorim mulți bani, averi, mașini, aur, confirmări personale materiale, demnități, notorietate, putere. Suntem sclavii propriilor noastre percepții greșite despre viață, despre noi înșine și despre alții.

Ca și cum, paradoxal, liniștea, echilibrul, cumpătarea și speranțele pot fi cumpărate, tranzacționate sau numărate, am devenit, fără să ne dăm seama, samsarii propriilor noastre neputințe de a pricepe acum, corect, lucrurile care vor conta atunci, când ne pregătim să…”rămânem fără ele”.

Viața nu este o colecție de „putințe”, o călătorie meschină printr-un închipuit bazar al lucrurilor care se numără sau prețuiesc. Viața nu are cântar și nici abac. Viața are un început și un sfârșit!

Iar între aceste două secunde, cei înțelepți vor găsi înțelepciune și liniște, iar ceilalti vor aduna mereu câte ceva, fără valoare, fără putință de păstrare.

Pentru că atunci, în cea de a doua secundă, vom fi din nou în pielea goală, exact ca-n prima, cel mai probabil mai bătrâni și obosiți. „Dincolo”, nu putem lua nimic cu noi, din cele cu mâna adunate.

Putem păstra doar înțelepciunea, liniștea, bunătatea, împăcarea, cele aflate de la viata și pricepute! Și, cu voia voastră, pe cele citite în cărți și pentru totdeauna știute!

PS: Încercați-l pe Socrate! Il găsiți AICI, așteaptă doar! 

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: