GILLETTE și lama care pune păr pe față!

Gillette…

Din când în când caut și canale TV românești. De știri! Una, alta, Dragnea, Codrin, un viol, un mort, ninge, prețul la murături, formularul 600…lumești.

În seara asta am picat pe un scurt reportaj de la Barcelona, locul unde se etalează noile gadget-uri în materie de telefoane mobile.

Concluzia…s-a cam ajuns într-un punct mort, inovații nu mai apar, pasionații sunt terminați.

Imediat după știrea cu telefoanele a început un calup de publicitate. Primul spot…Gillette! Că face, că taie, că capul rotativ, că roz, că verde, că Ronaldo, că bărbați puternici…mă rog, tot tacâmul!

Este limpede că am ajuns într-un punct sensibil. Poate fi finalul sau un nou început. Tehnologia sau mai bine zis călătoria ei printre oameni și în beneficiul lor a făcut o stație.

În goana disperată după profit și sub presiunea acționarilor care vor cu orice preț rate de profit din ce în ce mai mari pentru acțiunile deținute, companiile mondiale gigant, așa cum sunt Apple sau Gillette, trebuie să găsească motive suficient de puternice așa încât clientul tradițional să schimbe produsul în fiecare an.

Doar că cele pe care le avem deja sunt bune și fac exact aceleași lucruri pe care le fac și cele noi, evident mai scumpe.

Există un punct de inflexiune în marketingul tribal, momentul în care apartenența la „exclusivistul” club al consumatorilor unui anumit tip de concept comercial nu mai este suficient pentru a garanta achiziția. Mai multe detalii găsiți în zona ASTA!

Exact asta mi se întâmplă mie, acum! Folosesc un Apple, promoție 2016, și nu găsesc motive să renunț la el în favoarea unui model mai nou. Zbârnâie.

Folosesc Gillette și încerc un sentiment similar atunci când stau în fața oglinzii, cu fața plină de spumă.

Ca atare, spun că inovația va salva întotdeauna business-ul. Nu marketingul, nu prețul. Când inovația face pauză, mașinile de numărat bani se scot din priză.

Celor de la Apple nu le dau sfaturi, am religiozitatea cultului lui Jobs, dar celor de la Gillette le sugerez acum, la capătul călătoriei lor printre bărbați mai ales, din ziua în care au inventat lama de bărbierit și până astăzi, că mai au o șansă, cu target -18 ani, masculin.

Lama Gillete care pune păr pe față. Vânzările sunt garantate! Pe Pământ sunt câteva sute de milioane de băieți care, cu mințile bântuite de pubertatea care parcă nu se mai termină, vor să devină bărbați înainte de vreme!

Și, când te gândești că habar nu au ce-i așteaptă…

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: