Astazi, acum 181 de ani, s-a născut Nică, pe lângă care Harry Potter este un pistol cu apă!

Harry Potter…

Amintirile cele mai savuroase vor rămâne, pentru totdeauna, cele din copilărie. Și ale mele și ale tale, dar mai ales ale LUI, pentru că le-a așternut pe caiete și ni le-a povestit.

Creangă rămâne cel din care vor buchisi, atunci când vor deschide abecedarele, toți pruncii noștri. Pentru că a fost blând și vesel! Cu cele cuvinte meșteșugite și cu „copchilașii” de le-a fost dascăl. Uităm, câteodată, de EI, de cei care ne privesc, așa cum am mai scris, din biblioteci. Și, nu-i bine!

Pentru cei mici, Nică, eroul mereu pus pe boacăne, va dăinui și după ce Harry Potter va fi „murit” de mult. Că așa-i viața! Lucrurile bune rămân întotdeauna, cele spectaculoase dispar la fel de repede precum au apărut.

Dacă cu „țâncii” a fost blând, să recunoaștem că-i aprig cu noi adulții sau cu cei de atunci și le-a cam spus lucrurilor pe nume, fără ezitare, așa ca în citatul de mai sus. Și nu-i singurul! A făcut-o Iorga, Motru, Cioran, Țuțea și mulți alții. Da, suntem fascinanți, noi, românii, dar multe mai avem de îndreptat la buna părere pe care o avem despre noi înșine. Din păcate!

Dacă nu-l ai pe Creangă în bibliotecă, ia-l de AICI, repede, până nu te întreabă „copchilul” de el, după ce a citit aceste rânduri! Să fiți iubiți!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: