CARTEA ESTE CÂRJA SUFLETELOR NOASTRE! Nu vă „buzunăriți” după zâmbete! Sunt toate, puse bine, în cărți!

Cartea…

Gălăgia din jurul nostru, cea „făurită” cu multă pricepere de cei care ne țin mințile ocupate, nu poate fi anulată decât folosind magia cărții.

Liniștea de care avem nevoie poate fi găsită în paginile unei cărți, în poveștile închise între coperțile acesteia. Copiii noștri trebuie învățați să citească, să descopere puterea cuvântului scris și păstrat cu sfințenie în carte. Să-i ducem de mână în LIBRĂRII, ca ACEASTA, și biblioteci! Doar așa pot fi salvați, doar așa putem fi siguri că nu vor avea soarta noastră, a celor dominați de precaritatea culturăla a majorității. Nu sunt și nu veți fi nici voi patetici! Ori de câte ori voi și veți vorbi celorlalți despre cărți și despre miracolul lor.

Cu o carte pe genunchi ne vom găsi echilibrul, liniștea, limpezimea și emoțiile pe care am uitat că le avem. Cartea este „păstura” spiritului, cea care face doar bine și nici un bob de rău.

Cartea este și va rămâne cârja sufletelor noastre atât de păgubite de zâmbetele după care, de prea multă vreme, ne buzunărim, ca și cum le-am rătăcit, bezmetici, pe undeva, cândva.

Să citim este cel mai bun lucru pe care-l putem face acum, în zilele în care parcă ni se năruie sistemul de valori, „fugărit”, din ce în ce mai abitir, de neliniști zilnice provocate de mediocritatea în care este scăldată lumea în care trăim.

Nu pierdeți timpul, puneți cărțile pe genunchi! Odată, de mult, alții au scris…ca noi să citim!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: