Oricum ne numărăm, suntem mai puțini! Zarurile au fost aruncate?

Zarurile…

Cele mai recente statistici comunică foarte clar că la 10 angajați români, corespund 9 pensionari. Tot români. Raportul este devastator.

Pe cele 3,5 milioane de suflete plecate din România, în ultimii 10 ani, nu le mai numărăm.

Raționăm mai departe, cu grijă, să nu deranjăm audiența…mă rog, parte din ea.

Încercăm să lucrăm cu ipoteze, așa cum fac unii sau alții, mult mai deștepți decât noi, seara, la televizor.

Pe cei 9 pensionari nu-i interesează Justiția și independența ei. Dintr-un simplu motiv! Nu-i privește, nu au dosare penale, nu au greșit în viața lor cu ceva, nu știu cum arată un tribunal. Eventual…din exterior.

Au, însă, un punct de vedere ferm asumat. Atâta vreme cât Justiția, a se înțelege „șleahta de procurori” care-i vânează pe cei care dau pensii în România, nu permite implementarea „programului magic de guvernare”, au și ei, potrivit intereselor specifice, treabă cu Justiția.

Exact asta li se spune, zi de zi, pe toate canalele. Trebuie și ei înțeleși, copiii le sunt plecați în pribegie, prin Europa…cine să balanseze acest tsunami al propagandei împotriva procurorilor?

Din ceilalți 10, cel puțin jumătate lucrează la Stat, ar avea o treabă cu Justiția, dar nu prea o pot verbaliza.

Statul nu este o noțiune abstractă, aparține de facto cuiva, adică partidului care a câștigat alegerile și astăzi este vânat de procurorii despre care am scris mai sus.

Rămân „de capul lor”, potrivit ipotezei cu care am stabilit la început că lucrăm, cam un sfert din populație! Cea căreia-i pasă de libertatea Justiției, poate verbaliza acest lucru și „are voie” să meargă la mitinguri, în Piața Victoriei.

Iată motivul pentru care, absolut natural și de așteptat, PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, a anunțat că decizia CSM de invalidare a cererii formulată de ministrul Justiției, cea de revocare a șefei DNA, este una „plină de dispreț la adresa românilor”!!!

Închei aici, nu înainte de a vă aminti că am scris, acum câteva săptămâni, că cel mai simplu și mai vulgar mod de a face politică este să numeri! Lucru pe care, nu-i așa, l-am făcut împreună, chiar acum!

Noapte bună, dragilor!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: