TREI MOTIVE care fac astăzi imposibilă salvarea României de către români!

Motive…

Să le iau pe rând…

1. Lipsa unei reale mize psihologice comune sau, altfel spus, a dispărut, din mentalul colectiv, sentimentul, altădată normal, de…NOI! Românii sunt singuri, trăiesc singuri, se bucură singuri, suferă singuri, își cresc copiii singuri…

2. S-a activat în liniște sindromul ERR. Acronimul îmi aparține, nu sunt prea multe de explicat. EXPERIENȚE REPETATE RATATE!

3. Incapacitatea de „aclimatizare” la nivelul democrațiilor autentice. Alpiniștii experimentați, cei de mare altitudine, știu foarte bine ce se întâmplă în „the death zone”, la peste 8000 m altitudine, acolo unde lipsa de oxigen îți poate fi fatală. Mulți, foarte mulți nu pot atinge vârful din cauza incapacității de aclimatizare. Noi, românii, ne oprim, de fiecare dată, în tabăra 4, la doar 800 de metri de vârful Everestului. Nu suntem „aclimatizați”, nu știm sau nu avem curaj pentru „atacul” final, pentru ultimii metri în „zona morții”, acolo unde foarte puțini ajung. Libertatea nu se oferă, se ia, așa cum fotografiile de vârf, dovada succesului, se fac la…fața locului, nicăieri în altă parte.

Noapte bună!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: