Despre mass-media, impostori, înșelăciune și eternii neghiobi ascultători!

Mass-media…

Degradarea continuă a discursului public, indiferent care este subiectul sau emițătorul acestuia provoacă resemnare.

Minciunile se țin lanț, apar ca râia, la fiecare minut, pe un canal sau altul. Intoxicările sunt legitimate prin lipsa de reacția a instituțiilor care ar trebui să vegheze la salubritatea spațiului în care mass-media face legea.

Impostorii, propagandiștii, țutării și, nu în ultimul timp, analiștii lui pește sunt urmăriți cu maxim interes de cei „fascinați” de acest incredibil rahat mediatic cu care-și hrănesc conștiințele.

Degradarea discursului public este legitimat economic de audiențele pe care le încasează programele TV sau canalele online care-și bat joc, prin forma și conținutul informației pe care o transmit, de neghiobii acestui popor.

Acest talmeș – balmeș, atent monitorizat de cei care încasează beneficiile electorale evidente, va mai dura. Nu se va sfârși cu una cu două.

Cel puțin o generație, așa cum este și cea contemporană nouă, din Ungaria, va căsca gura la minciunile impostorilor.

Două exemple…

În Ungaria este campanie electorală. Aflu astăzi că unul dintre actori, un sinistru ministru al agriculturii din guvernul Orban, le spune ungurilor că Orban este salvarea lor, altfel vor ajunge la putere oamenii lui Soros, iar ei, ungurii, vor mânca mulți gândaci și scorpioni prăjiți. Puteți citi mult mai multe pe adevarul.ro.

În replică, în România, un site obscur, socialistul.ro, a lansat astăzi, în social media, un articol în care spune oamenilor „adevărul”. Koveși este fata secretă a lui Soros.

Credeți sau nu, imbecilii de la noi distribuie, comentează, livrează soluții.

Aceasta este Europa în care trăim. Sufocată de minciună. Iar noi, majoritatea educată și în egală măsură discretă, suntem incapabili, din rațiuni care țin chipurile de respectul pentru libera exprimare a cerățeanului european, să punem presiune pe instituțiile deja existente care pot, potrivit legilor aflate de multă vreme în vigoare, pedepsi înșelăciunea.

Bine, va apărea de nicăieri Codrin Ștefănescu și ne va spune că nu poți pedepsi așa ceva deoarece nu există prejudiciu.

Ba da, stimabile impostor, există prejudiciu. Și nu poate fi trecut cu vederea.

Intoxicarea populației cu fake news ar trebui sancționată cu ani grei de închisoare dacă acele manipulări ordinare păcălesc populația în așa fel încât aceasta, bezmetică, să delege responsabilitatea guvernării unei găști sinistre de infractori care-și bat joc de țară.

Dacă nici acesta nu este prejudiciu, atunci ce altceva poate fi?

Întreb și eu, socratic, „meșterilor”!!!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: