MAI DISTRIBUIE CINEVA PICTURĂ ROMÂNEASCĂ? Câteva mostre pentru weekend!

Pictură…

Distribuim pe Facebook bancuri, video amuzante, texte despre Dragnea, PSD sau DNA!

Opere ale pictorilor noștri extraordinari distribuim? Mai interesează pe cineva „povești” de genul acesta? Hai să vedem!

Mai jos, mostre din enciclopedia artelor plastice românești. Grigorescu, Luchian, Pallady, Tonitza, Andreescu. Pentru pasionații de artă, recomand ACEASTĂ lucrare extraordinară!

Weekend liniștit vă doresc!

PS: Paștele de apropie! Dacă doriți să aveți pe masă, de sărbători, un COZONAC BUCOVINEAN impecabil, CLICK AICI! Atât eu cât mai ales marea doamnă a cântecului popular bucovinean, Sofia Vicoveanca, vă recomandăm, din toată inima, acest produs tradițional, natural 100%! Vă doresc un Paște liniștit!

33 de gânduri despre „MAI DISTRIBUIE CINEVA PICTURĂ ROMÂNEASCĂ? Câteva mostre pentru weekend!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Anonim, foarte frumos, chiar îmi era dor să văd picturi ale marilor nostrii artiști.

 2. .cu monstrii nostri artisti jos palaria COMPARATIA CU JALNICI NOSTII CONDUCATORI nu se merita Aluzia este frumoasa dar sa nui comparam cu nemernici actuali Va multumesc pentru artosti nostri sacri

 3. Da, încă mai sunt din cei cu suflet și isi hrănesc sufletul cu frumosul artei și fapte bune! …

 4. Imi aduc aminte cu mare placere si mult Respect BRAVO nustiu cand dar speram sa’se mai nasca’asa valori !

 5. Foarte frumoase! Mulțumim ca mai sunt oameni care iubesc frumosul, arta romaneasca!

 6. Chaque fois que je visite Fontainebleau et Barbizon j ‘ ai un pincement de coeur pour les peintres roumains, élèves de l’école de Barbizon.

 7. Da este minunat sa revedem operele de valoare tot odată este important sa sprijinim și să promovăm pictorii care sunt în viață Bunăoară câți știu că un tulcean de-al nostru are o expoziție la Chișinău și expune și la București Și acesta este nepotul nostru Grigore Carata

 8. Ca să-i placa cuiva pictura,trebuie sa o înteleagă,ca de altfel orice fel de arată. Ori din scoala noastră de azi,vad ca au fost indepartate toate obiectele de studiu,care îi cultivau cit de cît pe tineri.

 9. Eu incerc sã si fac picturã, nu numai sã o distribui ! Si chiar mã bucur când primesc like-uri pentru lucrãrile postate. Nu sunt ele de talia marilor maestrii, dar exprimã o aspiratie si un respect pentru operele lor care, evident, sunt reperele de bazã ale artei românesti. Si ca mine sunt multi, iar dintre ei, multi foarte buni. Nu cred cã este crizã de artisti români, ci doar de aprecierea lor. Doar publicul poate sã-i ridice acolo unde meritã. El definitiveazã creatia artistilor. Doar publicul … !

 10. Sunt una ca nu am , si nici n-am avut , vre-o tangenta cu arta picturala …in general cu arta . Crescuta intr-un sat pierdut printre padurile Moldovei , sub un regim imbuibat ideologic cu alte „valori ” nici n-am avut unde sa vad picturile decat cele ce decorau peretii in asa zisele „Case de cultura” care aveau si ele mesage ideologice …Poate , doar in unele pagini ale cartilor pentru copii( care erau si ele ideologizate ) mai gaseam unele texte ilustrate …mi-amintesc de „la sanius” – cu o gloata de copii prinsi fiecare cu activitatea de copil la sanius : care cu sania la deal , altul la vale , alti doi ca se improasca cu bulgari de zapada …si unele animale …barem ele nu erau ilustrate cu tena comunista …catelul era catel , pisica -pisica . Mi-amintesc o ilustratie a unui pisic , care, stand pe un taburet inalt , se oglindea intr-o galeata cu apa , asezata alaturi de taburet. Imi placu atat de mult ca , incercai sa o copiez ! Nu prea semana cu originalul , dar…Mai tin minte si un desen pe brosura cu poeziile lui Eminescu , poezii pentru copii, cu denumirea „Somnoroase pasarele ” . A fost si prima mea carte ,imprumutata de la biblioteca sateasca la care am mers pe la varsta de sase ani , cu bunelul Elisei de mana. Era o brosura cu copertele subtiri , unde erau desenate cateva pasarele pe un ram , pe fundalul unui asfintit de soare ….
  Cu mare parere de rau , nu am mai retinut autorii nici a poeziilor , nici a ilustratiilor , dar faptul ca le mai tin minte si azi , vorbeste ca , prin ceva, m-au sensibilizat .
  Au trebuit sa treaca multi ani pana sa descopar frumusetile lumiii in pictura , intai cea rusa , si pe urma cea romana .
  Pictura lui Grigorescu , mai ales cea rurala , mi-a provocat o rvelazie de care nici azi nu-mi revin … Iar carul cu boi , pictat in mai multe tablouri , imi trezeste o amintire din copilarie : Si-mi trezesc amintiri din copilaria mea indpartata .
  Era o toamna timpurie , o seara calda . Tata avea in grija o pereche de boi plavani , ca cei din picturile lui Nicolaie Grigorescu . Nu erau ai lui , erau ai colhozului si noi veneam de la strans fan de pe un ses departe de sat , in valea Icheluilui , dupa Radi . Nu stiu cum am putut eu sa-i fiu de ajutor tatalui meu , cred ca m-a luat mai mult ca sa nu-i fie urat singur . Carul plin cu fan mirositor , noi deasupra – tata cu puha in mana ( biciul ) , eu , cu fata in sus spre cerul instelat … Era o sera senina cu o luna mare , cu stele stralucitoare . Boii merg la pas , tata ii mai indemna din cand in cand „cea ! hais! ” …si era atat pace , iar luna ne tinea pasul si .. . Ba imi parea ca se misca si merge cu noi in pasul boilor plavani …

Lasă un răspuns

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: