MAI DISTRIBUIE CINEVA PICTURĂ ROMÂNEASCĂ? Câteva mostre pentru weekend!

Pictură…

Distribuim pe Facebook bancuri, video amuzante, texte despre Dragnea, PSD sau DNA!

Opere ale pictorilor noștri extraordinari distribuim? Mai interesează pe cineva „povești” de genul acesta? Hai să vedem!

Mai jos, mostre din enciclopedia artelor plastice românești. Grigorescu, Luchian, Pallady, Tonitza, Andreescu. Pentru pasionații de artă, recomand ACEASTĂ lucrare extraordinară!

Weekend liniștit vă doresc!

 

 

38 de gânduri despre „MAI DISTRIBUIE CINEVA PICTURĂ ROMÂNEASCĂ? Câteva mostre pentru weekend!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Cred că un ,, țap ispășitor” este Ministerul Culturii care nu promovează , Arta și Cultura românească în școli dar și Uniunea Artiștilor Plastici care nu-și face ,,datoria” față de membrii ei care au cotizat o viață la uniune…Ar putea să facă măcar niște emisiuni , niște documentare în care să fie prezentați artiștii plastici și operele lor …..
  Valori avem ,nu-s promovate !….

 2. Doamnă Xenia Lozonschi , legături cu pictura , așa cum spune-ți nu a-ți avut DAR o bună povestitoare sunteți !!!…….
  Referitor la PICTORII români , pot spune că țara nu a dus lipsa niciodată,numai că unii mai ,, băgăreți” au fost mereu scoși în fața, iar alții mai modești așteaptă să treacă timpul….Oricum valorile adevărate până la urmă sunt recunoscute …..pictori celebri care în viața lor nu au vândut o ,, pânză” acum se vând la licitație cu sume incredibile !!!!!…. dacă ar mai trăi acum…………..

 3. Ce pot să spun ne ducem de rîpă cu cultura nu sînt f f dar îmi place apreciez stiu valoarea îmi luminează mintea și îmi bucura inima

 4. Sunt una ca nu am , si nici n-am avut , vre-o tangenta cu arta picturala …in general cu arta . Crescuta intr-un sat pierdut printre padurile Moldovei , sub un regim imbuibat ideologic cu alte „valori ” nici n-am avut unde sa vad picturile decat cele ce decorau peretii in asa zisele „Case de cultura” care aveau si ele mesage ideologice …Poate , doar in unele pagini ale cartilor pentru copii( care erau si ele ideologizate ) mai gaseam unele texte ilustrate …mi-amintesc de „la sanius” – cu o gloata de copii prinsi fiecare cu activitatea de copil la sanius : care cu sania la deal , altul la vale , alti doi ca se improasca cu bulgari de zapada …si unele animale …barem ele nu erau ilustrate cu tena comunista …catelul era catel , pisica -pisica . Mi-amintesc o ilustratie a unui pisic , care, stand pe un taburet inalt , se oglindea intr-o galeata cu apa , asezata alaturi de taburet. Imi placu atat de mult ca , incercai sa o copiez ! Nu prea semana cu originalul , dar…Mai tin minte si un desen pe brosura cu poeziile lui Eminescu , poezii pentru copii, cu denumirea „Somnoroase pasarele ” . A fost si prima mea carte ,imprumutata de la biblioteca sateasca la care am mers pe la varsta de sase ani , cu bunelul Elisei de mana. Era o brosura cu copertele subtiri , unde erau desenate cateva pasarele pe un ram , pe fundalul unui asfintit de soare ….
  Cu mare parere de rau , nu am mai retinut autorii nici a poeziilor , nici a ilustratiilor , dar faptul ca le mai tin minte si azi , vorbeste ca , prin ceva, m-au sensibilizat .
  Au trebuit sa treaca multi ani pana sa descopar frumusetile lumiii in pictura , intai cea rusa , si pe urma cea romana .
  Pictura lui Grigorescu , mai ales cea rurala , mi-a provocat o rvelazie de care nici azi nu-mi revin … Iar carul cu boi , pictat in mai multe tablouri , imi trezeste o amintire din copilarie : Si-mi trezesc amintiri din copilaria mea indpartata .
  Era o toamna timpurie , o seara calda . Tata avea in grija o pereche de boi plavani , ca cei din picturile lui Nicolaie Grigorescu . Nu erau ai lui , erau ai colhozului si noi veneam de la strans fan de pe un ses departe de sat , in valea Icheluilui , dupa Radi . Nu stiu cum am putut eu sa-i fiu de ajutor tatalui meu , cred ca m-a luat mai mult ca sa nu-i fie urat singur . Carul plin cu fan mirositor , noi deasupra – tata cu puha in mana ( biciul ) , eu , cu fata in sus spre cerul instelat … Era o sera senina cu o luna mare , cu stele stralucitoare . Boii merg la pas , tata ii mai indemna din cand in cand „cea ! hais! ” …si era atat pace , iar luna ne tinea pasul si .. . Ba imi parea ca se misca si merge cu noi in pasul boilor plavani …

 5. Eu incerc sã si fac picturã, nu numai sã o distribui ! Si chiar mã bucur când primesc like-uri pentru lucrãrile postate. Nu sunt ele de talia marilor maestrii, dar exprimã o aspiratie si un respect pentru operele lor care, evident, sunt reperele de bazã ale artei românesti. Si ca mine sunt multi, iar dintre ei, multi foarte buni. Nu cred cã este crizã de artisti români, ci doar de aprecierea lor. Doar publicul poate sã-i ridice acolo unde meritã. El definitiveazã creatia artistilor. Doar publicul … !

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: