TEXT FABULOS AL LUI CIORAN! CITEȘTE ȘI DISTRIBUIE!

Cioran…

Nimic, absolut nimic nu mai este de spus după aceste cuvinte care te lasă fără aer.

Un text fabulos și răscolitor. Cine înțelege, să-l distribuie și altora. Cine nu, să-l citească de câte ori va fi nevoie, până când va pricepe unde începe și unde se sfârșește el, ca om, în această lume transformată chiar de către noi într-un loc în care nu mai putem trăi!

Este obligatoriu să-l înțelegem din nou, ca să avem de unde găsi răspunsuri, ca mai apoi să ne „îmblâmzim” mânia cu care ne înfruntăm zilele. Locul meu preferat de unde „savurez” Cioran este AICI!

UPDATE: Trei dintre cititorii acestei postări au trimis mesaje private în care precizează că poezia de mai jos nu aparține marelui scriitor. Eu am gasit acest text, asumat de către cel care l-a postat, ca fiind a lui Cioran! Caut, de dimineată, referințe cât mai exacte. Deoarece nu am idenficat o dovadă clară a faptului ca versurile nu-i aparțin, am decis să nu șterg postarea. În egală măsură, am considerat că este corect să fac această precizare.

cioran text

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

49 de gânduri despre „TEXT FABULOS AL LUI CIORAN! CITEȘTE ȘI DISTRIBUIE!

Adăugă-le pe ale tale

  1. În site-ul http://m.poetii-nostri.ro/cumpatare-poezie-user-id-23527/ această poezie are titlul „Cumpătare – poezia unui anonim”, fiind postată de către preot Ioan, cu specificaţia: „Cumpătare – Hrisostom Filipescu”. (Ieromonah Hrisostom Filipescu – numele civil, Valeriu Gafencu; el semnează poezii cu pseudonimul „Preot Ioan”)

    Este cu totul eronat să credem că Emil Cioran a scris aşa ceva!… Cine afirmă că filozoful E. C. a scris poezia „Dreapta măsură” să aducă şi dovada indubitabilă!

  2. Important este mesajul transmis si nu autorul. Indiferent cine-i important ca versurile au profunzimea lor si-s pline de intelepciune….

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: