Despre NAȚIONALISMUL CLINIC ROMÂNESC, propagandă ieftină și manipulare!

Manipulare…

Atunci când oamenilor nu le este bine, naționaliștii, mai luminați sau mai radicali, primesc un capital de atenție nepermis de mare.

Mesajele lor, incriminatoare față de cei identificați de către ei ca fiind sursa răului, au mare priză la public.

Publicul are un sistem de operare binar, simplist, ușor de „instalat” și „updatat”.

Așa se face că naționaliștii, cu mesajele lor savuroase și generoase, seamănă ură în minților celor în permanentă căutare de cauze, de vinovați și vinovății.

Așa s-au născut în România, de curând, noțiuni noi, pline ochi de semnificații foarte puternice: multinaționale, Soros, Sistem, DNA, America, Bruxelles etc.

Oamenii, incapabili de evaluări personale, sincer obiective, cred că fără influențe americane sau europene evidente, fără progresism contemporan și fără globalizare, românilor le va fi mult mai bine.

Atât de bine încât ne vom reconstrui fabricile care au făcut istorie pe vremea lui Ceaușescu, vom redeschide minele, canalele, CAP-urile, vom munci noi pentru noi, nu vom mai împărți avuția națională cu alții, vom fi demni și mândri stăpânitori de țară suverană, că tot aud atât de des acest cuvânt, în ultima perioada.

Utopia autodeterminării istorice contemporane, „prin noi înșine”, cum spun liberalii, are din ce în ce mai mulți adepți.

Renașterea națiunii române, independentă de orice fel de context, este tema preferată a celor care știu să ciupească, cu maximă delicatețe, coarda sensibilă a celor eșuați.

Cu alte cuvinte, ca să scurtez, există în România oameni cu multă carte care „dopează” poporul român cu adrenalină de cea mai proastă calitate.

Domnilor…profetici și providențiali, de ce nu vă asumați până la final silogismele „făcătoare de minuni”?

Sunt două variante, nu mai multe! Iar românii noștri mai slabi de înger ar trebui să le audă din gura voastră.

1. Rămânem în locul unde oamenii și națiunile conviețuiesc, loc în care unii sunt mai puternici și mai bogați, iar alții mai sărmani. Caz în care de „driblinguri” de genul celor pe care le faceți voi în țară băieții mari sunt sătui de multă vreme. Deci, cine plătește muzica va decide mereu și ce vor mânca românii la prânz! Cervantes spunea: „Ai grijă unde te așezi, ca să nu fii nevoit să te ridici!”. Varianta adaptabilității la vremuri și realități. Asta este!

2. Izolați România, fiți asumați până la capăt, dar fiți pregătiți să răspundeți pentru dezastrul care va urma. Recomand analizarea obiectivă a câtorva studii de caz: Venezuela, Cuba, Correa de Nord. Varianta refuzului clinic de a înțelege cine suntem și cât putem, varianta inadaptabilității.

Închei, rugând gălăgioșii naționaliști utopici ai României să prezinte, în timp util, soluția prin care vor garanta trei mese decente pe zi, tuturor pruncilor din această țară.

Dacă citesc așa ceva, iar soluția îmi va părea fezabilă, aveți și sprijinul meu. Și eu respect steagul, țara și istoria ei. Nu doar voi, măi gălăgioșilor lipsiți de conținut!

Dacă aveți soluții, vorbiți despre ele! Dacă nu, poate aveți treabă și noi vă reținem!

De propagandă slinoasă și manipulare ordinară suntem sătui. Așteptăm soluții, nu sloganuri ieftine, apropiate de regretatele și istericile diatribe naziste sau bolșevice care au distrus lumea!

Ca să fie clar!

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

4 gânduri despre „Despre NAȚIONALISMUL CLINIC ROMÂNESC, propagandă ieftină și manipulare!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Citeam de curand o definitie a nationalismului: sa fii mandru pentru lucruri pentru care nu ai niciun merit, sa urasti oameni pe care nu-i cunosti si locuri pe care nu le-ai vazut.
  Ma uit pe mesajul anterior cu pamantul roditor si ma gandesc ca, roditor fiind, importam o gramada de mancare. Ne-au saracit unii de avutiile noastre? Eu credeam ca niciodata in istoria noastra nu am fost mai bogati ca acum, ca natie. O tara nu poate fi cucerita fara acordul conducatorilor ei? Pai tara asta e independenta de mai putin de 150 de ani… Si, datorita legionarismului de dinainte de al doilea razboi mondial, a fost cat pe ce sa dispara in imperiul sovietic.

  1. O definitie probabil interpretata de cineva ,deoarece eu citesc
   NAȚIONALÍSM s. n. Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, care a contribuit în sec. XVIII-XX la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. nationalisme.
   NATIONALISME =amour de son pays (https://dictionary.cambridge.org/fr/)
   Nu importam NOI o gramada de mincare .Comertul in proportie de 85%apartine strainilor care vind exact ce vor ei, in cirdasie cu firmele de import ale potentatilor sustinuti poitic.
   In ultimii 100 ani nu cred ca am fost mai saraci (avind in vedere si datoria externa),cel mai bun moment financiar al Romaniei fiind in anul 1989.
   Anul acesta sarbatorim 100 ani de la marea unire.
   Cit ce priveste povestea legionara…..doar un pic de adevar :http://www.descoperalumea.net/un-raport-despre-romania-din-anul-1940-romanii-nu-sunt-ambitiosi-se-multumesc-sa-si-astampere-foamea-in-loc-sa-lupte-pentru-un-trai-decent/

 2. cazul Poloniei ,Ungariei ,?,de ce nu vezi o varianta in a fi demni si a cere cu respect sa fii tratat ca un partener si nu ca un vasal ,
  te bucuri ca iti asigura umplerea cu E- uri a burtii de trei ori pe zi si tb sa- i fii recunoscator ?
  AI UN CAPITAL PE CARE MULTE TARI NU IL AU :
  -pamintul roditor si nesaturat cu chimicale ,din care intr-un an poti sa iti hranesti sanatos de mai multe ori pe zi chiar copilul
  -frumusetile tarii de pe urma carora poti scoate bani frumosi din turism
  dar din pacate ai nostri conducatori in cirdasie cu cei straini au reusit sa ne dezbine si apoi sa ne saraceasca legal de avutiile noastre
  nici o tara nu poate fi cucerita fara acordul conducatorilor

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: