De ce AMERICA și niciodată RUSIA? Trei argumente imbatabile!

America…

Se vede cu ochiul liber efortul pe care propaganda rusă îl face pentru a destabiliza sistemul de valori pe care cei mai mulți dintre noi încearcă să construiască un viitor sigur și prosper pentru cei care ne vor supraviețui.

Deși evident, acest efort generează doar zgomot, fără daune care să merite atenție sporită.

Cu toate acestea, „băgatul bățului prin gard” există, motiv pentru care găsesc absolut rezonabil să exprim trei puncte de vedere care stau la baza opțiunii mele pentru modelul american de agregare a societăților moderne.

1. În America, deciziile extrem de importante, de genul celor care presupun intrarea națiunii într-un război sau folosirea arsenalui nuclear, presupun cel puțin 6 aprobări încrucișate de la instituții care se controlează una pe cealaltă prin mecanisme legislative special create pentru acest scop. În Rusia lui Putin și a oligarhilor acestuia, deciziile sunt specifice monarhiei romanovilor, monarhiilor totalitare.

2. America este organizată atât pe orizontală cât și pe verticală, criteriile supreme fiind concurența și competența, adică profitul, adică dolarul. Exemplu relevant, astăzi CEO Microsoft este un indian. În Rusia, criteriile care guvernează țara sunt aleatorii, volatile, în funcție de contexte, iar birocrația și interesele de grup ale lui Putin, camarilei acestuia și a oligarhilor vasali lui, sunt singurele care verticalizează de sus în jos, nu altfel, decizia „țarului” de la Kremlin.

3. America este cea mai puternică națiune de pe glob și așa va rămâne, multă vreme de acum în colo. Da, este foarte adevărat, are propriile sale interese strategice, domină națiuni, mai face și victime colaterale, dar oferă și garanții de securitate. Europa nu este astăzi împărțită între urmașii lui Stalin și ai lui Hitler doar pentru că a existat și există America. Sigur că sub alibiul exportului de democrație, americanii fac și bani! Dar, și nu trebuie să uităm acest lucru, America este o țară unde democrația funcționează, iar puterea unui președinte este limitată prin legi scrise clar de către fondatorii acelei națiuni și niciodată încălcate. Rusia este și va rămâne o națiune cu un accentuat profil medieval, o națiune dependentă de stăpân și de stăpâni, încremenită în labirintul excepționalismului contemporan care naște monștri de intoleranță și analfabetism funcțional.

Pentru mine, cea mai de preț calitate a unei societăți este libertatea pe care o poate aceasta oferi cetățenilor săi.

Personal, dacă am nevoie de ceva, am nevoie de libertate, modele de succes și nu de stăpâni, oligarhi și birocrație excesivă.

Cei care astăzi sunt împotriva Americii se poziționează automat într-o zonă în care Rusia „plătește muzica”!

That it’s!

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

Un gând despre „De ce AMERICA și niciodată RUSIA? Trei argumente imbatabile!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: