Am aflat de ce tremurăm de frică! POPORUL ROMÂN ESTE FEMEIE!

Femeie…

„Mulţimile psihologice sunt credule, sunt capabile să accepte afirmaţiile cele mai neverosimile; de aceea, ele pot fi manipulate acţionându-se asupra imaginaţiei lor. Ca urmare a credulităţii lor, mulţimile sunt uşor excitabile şi nu pot fi convinse prin argumente.”

Gustave Le Bon

Acum, luând acest paragraf drept axiomă de bază a lucrării de referință „Psihologia mulțimilor”, scrisă de domnul Le Bon și publicată la finele secolului XIX, vă invit să analizați, în intimitatea voastră, similitudinile extraordinare care există între cele scrise de acest om acum mai bine de 100 de ani și toate cele ce întâmplă în România, în aceste zile de neuitat.

La toate acestea, adăugați informația că mulțimea este, aspect științific stabilit, de genul feminin, este periculos de versatilă și irațională!

Dacă Le Bon ar fi avut nevoie de material didactic pentru lucrarea sa de referință, poporul român ar fi fost cel mai potrivit actor pentru acest rol.

Psihologia colectivă a poporului nostru este una de manual, se predă în universitățile de prestigiu, în cadrul cursurilor de psihologie socială și validează, prin fapte, teorii universal valabile.

Românii sunt sugestionabili și iraționali, așa cum, elegant dealtfel, spunea Cristian Tudor Popescu: „Cantitatea de gândire din România scade de la an la an!”

Ne este teamă să recunoaștem și nu înțeleg de ce nu spunem cu glas stare că suntem, statistic vorbind evident, din ce în ce mai proști.

Gustave Le Bon folosește, în lucrările sale, termenul de „iraționalitate”.

Eu, un băiat cu mult mai puțină carte decât magistrul, folosesc termenul de imbecilitate!

Indiferent cum o spunem…este jale mare, fraților! Jale mare!

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

Un gând despre „Am aflat de ce tremurăm de frică! POPORUL ROMÂN ESTE FEMEIE!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: