Despre “gramatica” națiunilor pe care refuzăm să o învățăm!

Gramatica…

M-am gândit de atâtea ori dacă noi, românii, suntem o națiune puternică.

Înainte de toate, am cugetat asupra criteriului, valabil pentru mine este adevărat, care poate sta la baza evaluării puterii unei națiuni.

Am convenit cu mine însumi că o națiune poate fi considerată puternică doar dacă este capabilă să ofere modele. De orice fel. Culturale, educaționale, militare etc.

Așa că, după o sumară trecere în revistă a realităților, am concluzionat că suntem incapabili să livrăm un model, oricât de specific ar fi acesta.

Există, vrem sau nu să înțelegem, o „gramatică” a națiunilor, un limbaj în care unele se înțeleg cu celelalte, împrumută idei și tolerează mimetisme. Noi nu am învățat niciodată regulile acestei sintaxte ciudate în care oamenii și națiunile pricep că există modele de succes, validate de istorie, le împrumută tacit, le implementează și își ușurează drumul spre succes.

Dacă este grav și evident că nu putem oferi omenirii nici un fel de referință corectă, cu adevărat strigător la cer este refuzul de a privi în jurul nostru, la ceilalți, și de a împrumuta noi, la rândul nostru, soluții verificate.

Ce ciudat, noi îi urâm cu toată ființa noastră pe cei de la care avem atât de multe de învățat.

Cu alte cuvinte, după ce că suntem PRAF…mai suntem și proști nevoie mare!

Despre fudulia „mândriei că suntem români” ce să vă mai scriu?

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

3 gânduri despre „Despre “gramatica” națiunilor pe care refuzăm să o învățăm!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Chiar”gramatica”unei singure națiuni este dificilă, dar rigorile și conexiunile dintre națiuni sunt benefice,în măsură unui inefabil de conștiință fără granițe, fără orgoliu imperial…fără răutăți greu de stăpânit în contexte privilegiate… Adevărul prin iubire ar fi un leac ieftin,reminiscent,uitat pe nedrept… DVF,Târgu Jiu,2018

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: