De ce nu are “strada” deja un lider? Care să fie motivul?

Care să fie oare motivul rezonabil pentru care aceste proteste de stradă nu îndeplinesc condițiile necesare, și suficiente dacă doriți, pentru „apariția” unui lider informal autentic, puternic, determinat și carismatic?

Cei care au buchisit, de curiozitate măcar, mici „amănunte” care țin de psihologia maselor știu foarte bine ca energiile nu se pot coagula de la sine, susținute doar de bune intenții și de o determinare colectivă.

Pentru cristalizarea unui punct de vedere ferm, potențat la nivel național, atât în forma cât și în conținutul său, trebuie validat liderul informal, personajul care poate umaniza, la nivel de simbol, în integralitatea ei, această revoltă colectivă. PSD știe sau dacă nu știa a aflat de la consultanții din Tel Aviv, că atâta vreme cât nu avem personaj, nu avem potențiale daune semnificative.

Vă aduceți aminte cum au „explodat” toți când în stradă a apărut Iohannis în deja celebra lui geacă roșie? Sigur că vă aduceți aminte!

Atunci era beleaua pe ei cât casa.

Ei bine, acesta ar fi unul din principalele motive pentru care, aflați de la mine, în sediul PSD este liniște!

Pentru că totul este „sub control”, pentru că strada nu are lider. Iar celor care au alte opinii, de genul celei căreia această mișcare autentică de revoltă trebuie să rămână o utopică proprietate colectivă, neasumată la nivel personal de absolut nimeni, le spun foarte tranșant că bat câmpii!

Nu se poate fără „comandant”! Nu s-a putut niciodată!

Închei, amintindu-vă întrebarea! De ce nu are „strada” deja un lider?

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: