Cum scăpăm de Floricica dansatoarea? Vot obligatoriu și uninominal!

De ce obligatoriu? Pentru că vor fi mai multe opinii, mai multe partide parlamentare, aparent o permanentă dispută politică, dar niciodată o altă dictatură a incompetenței apărată de o astfel de majoritate nocivă și sfidătoare. Și, configurația parlamentară va fi reprezentativă, cred eu, chestiune esențială, axiomatică chiar.

De ce uninominal? Pentru că România nu are la îndemână instrumentele necesare autoreglajelor electorale. Nu știe să lucreze cu unelte uzuale în democrațiile consolidate. Așa că, pe listele partidelor românești, se află, în proporție de peste 90%, incompetenți, impostori, siniștri, imbecili.

Uninominalul ne va permite să punem presiune pe demnitarul ales în circumscripția noastră atunci când acesta trebuie să voteze în cazuri extrem de importante. O moțiune de cenzură să zicem.

Modificarea Legii Electorale în acest sens este obligatorie. Sunt convins de asta. Aș mai introduce, cu prioritate, opțiunea legală de a demara un referendum în circumscripția unde a fost ales un demnitar anume, pentru anularea mandatului acestuia.

Acum putem face asta? Nu putem! De fapt, prea multe, exagerat de multe chestiuni care pot salva România nu le facem.

Pentru că nu vrem, pentru că nu mai credem că se poate face ceva, pentru că am obosit…

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

Un gând despre „Cum scăpăm de Floricica dansatoarea? Vot obligatoriu și uninominal!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: