Noi, românii, am uitat sau, poate, nu am știut niciodată care este fericirea adevărată!

Sentimentul neîmplinirii nu este la îndemâna oricui. Constat că ăștia, nefericiții, sunt din ce în ce mai puțini în preajma mea.

Număr din ce în ce mai puține astfel de exemplare.
Mai corect spus, lumea pare mulțumită cu ce i se întâmplă și cu ce i se dă. Pot spune că este fericită? De ce nu, atâta vreme cât nu mă impiedică nimeni să evaluez acest sentiment așa cum îmi doresc.

Și, ca să rămânem cu silogismul în această zonă, fericirea are, mă gândesc eu, unitatea ei de măsură. În cele mai multe cazuri ea se măsoară astăzi, în România, în bani în plus la salariu, în locuri de muncă la Stat, în creșterea punctului de pensie sau în șpăgi care vin pe neașteptate.

Idioții sunt, fatalmente, fericiți, iar sentimentul însingurării și-a făcut de multă vreme culcuș în cealaltă lume, cea opozabilă idioților.

Idioții fericiți sunt cei cărora le este teamă astăzi să vorbească. Nu vor să-și piardă locul de muncă. Idioții fericiți sunt cei care stau ascunși după perdele când strada se umple de tineri care-și doresc o altfel de țară.

Idioții fericiți ai României sunt cei care încă dau șpagă într-o țară europeană. Idioții fericiți sunt toți angajații ANAF care nu au protestat când Guvernul PSD a spus că este dispus să le ofere 15% din sumele pe care le vor recupera de la frații și rudele lor.

Idioții fericiți sunt toți pensionarii inconștienți și purtători, încă vii, ai devastatorului virus comunist. Idioții fericiți sunt cei care cred că li se cuvine, dar nu fac nimic în plus pentru o creștere de salariu.

În final, idioții fericiți sunt cei cărora le pasă doar de ei, nu-și asumă nimic și așteaptă ce li se dă, dacă li se dă și cât li se dă.
România nu este o noțiune abstractă. România înseamnă, înainte de toate, oamenii ei! Iar atunci când aceasta este suprapopulată de idioți fericiți, nu există nici un fel de șansă rezonabilă ca ea, țara, să supraviețuiască.

Nu ne dăm încă seama, dar o ucidem zilnic, puțin câte puțin. Pentru că am renunțat să ne luăm înapoi fericirea adevărată! Pentru că am uitat ce este sau, poate, nu am știut niciodată!
DEMNITATEA!

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

Un gând despre „Noi, românii, am uitat sau, poate, nu am știut niciodată care este fericirea adevărată!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: