Scrisoare deschisă adresată Președintelui României, Klaus Iohannis

UPDATE! Eu am scris…voi ați citit, madam Dăncilă este noul premier….

Domnule Președinte, vă scriu aceste rânduri pentru că-i nevoie.

Astăzi vor veni la Cotroceni partidele politice pentru consultările constituționale pe care sunteți obligat să le faceți. Vă rog mult să le spuneți celor de la PSD câteva lucruri, în numele meu și a celor care vor aprecia aceste rânduri ca fiind sincere și asumate.

1. Nu le mai permiteți să folosească cuvântul „majoritate”. Vă rog să le aduceți aminte că la cele mai recente alegeri parlamentare peste 82% dintre românii cu drept de vot nu au votat PSD, motiv pentru care mult clamata lor majoritate este nevalidată principial și moral.

2. Vă rog să le spuneți că, indiferent în ce context, guvernarea unei țări nu se poate negocia la nesfârșit în camere obscure, în care telefoanele sunt bruiate, camere în care se îngrămădesc cel mult 60-70 de baroni locali, unii dintre ei semianalfabeți, aproape toți analfabeți funcționali și că România nu poate continua să fie un „poligon de încercări politice”, așa cum a fost ea transformată de PSD.

3. Vă rog să le spuneți că toți cei care v-au votat în 2014, adică vreo 6 milioane de suflete, nu au așteptat și nu așteaptă, nici acum, absolut nimic de la PSD. Nici 100 de lei în plus la pensie, nici creșteri de salarii, nici măcar scutiri de taxe și impozite. Toți așteaptă un strop de normalitate, o schimbare profundă de mentalitate și o transformare reală a clasei politice și a apucăturilor acesteia.

4. Vă rog să le spuneți că noi, ăștia care știm cum arată o blibliotecă pe interior, avem nevoie de modele, pentru că și noi suntem mimetici. Avem nevoie de un lider care să nu pună mai presus de interesul general interese personale, chiar politice fiind acestea. Să le spuneți că dacă le veți pune cel de-al treilea premier, noi, cei 6 milioane, vom înțelege că vă interesează, asemenea lor, demnitatea publică, că vă mai doriți cu adevărat un al doilea mandat și că ne-am pus de pomană speranța în dumneavoastră. Spuneți-le că vă asumați declanșarea procedurii referendumului prin care vor să vă demită. Nu vă fie teamă, acela este momentul în care „oastea” se va strânge de la sine și vor trebuie să ne explice mai clar, nouă, ăstora cu ceva carte, de ce vor să vă demită.

5. Vă mai rog să nu uitați să le spuneți că România împlinește în acest an exact 100 de ani de viață și sunt mulți părinți în această țară care doresc să-și educe corect copiii. Să aibă ce să le spună, să le ofere un exemplu contemporan lor, să-și limpezească și ei setul de convingeri care-i ține încă aici, în această debandadă instituțională fără precedent.

6. Să le spuneți că nu ați uitat nici de cei care cred cu naivitate că și spiritului trebuie să-i dai de mâncare. Sunt români care nu se vor sătura niciodată cu un colț de pită, o bucată de slană și o coajă de ceapă. Vor mai mult, domnule Președinte. Iar acel „mai mult” nu are legătură cu mațele pe care PSD a învățat să le țină permanent burdușite, ca apoi să ofere, gratuit, atâta și atâta circ. Noi ne dorim o Românie în care munca să fie prețuită, iar concurența și competența să așeze corect, și pe verticală, societatea noastră.

7. Să le spuneți că sunteți diferit, că onoarea de a fi Președinte și povara ei nu vă permite să fiți ca ei. Să le spuneți că nu sunteți dispus să faceți orice pentru un al doilea mandat, așa cum, vă aduc eu aminte, în campania din 2014, ați spus românilor, citez din memorie…”Nu vreau să ajung președinte cu orice preț!”. Nu fiți ca ei, nu cred că vă doriți încă un mandat cu orice preț, așa cum PSD vrea puterea totală în această țară, cu orice preț.

8. Vă mai rog, la final, să nu mă dezamăgiți, pe mine și pe cei asemenea mie, să aveți curajul de a interpreta Constituția României în litera dar și în SPIRITUL ei. Drepturile mele fundamentale sunt încălcate în fiecare zi în care acest partid absolut toxic guvernează România. Drepturile noastre fundamentale sunt complet compromise de politicile publice promovate de această organizație politică. Dreptul la educație, la muncă, la îngrijire medicală, la siguranță publică și personală etc. Toate sunt încălcate zilnic, cu incredibil cinism și nesimțire.

Domnule Președinte, de câte ori, profesor fiind, ați fost mândru de câte o reușită a unui fost elev de-al dumneavoastră? De multe ori, evident! Și cum se simte un profesor când își vede elevul reușind? Bine, bănuiesc!

Închei, mărturisindu-vă, cu îndrăzneala de care nu am dus lipsă niciodată, că nici nu vă puteți imagina cum se vor simți toți cei 6 milioane de români care v-au votat, când vor vedea diseară că profesorul lor a reușit!

A reușit să ofere, în an centenar, un exemplu personal demn de un președinte de țară, de un autentic om de Stat, un model de sacrificiu de sine, model de care, domnule Președinte, nu uitați ce vă scriu eu aici, noi și pruncii noștri avem atât de multă nevoie.

Suntem aici, nu am plecat nicăieri! Nu vă uitați în spate, suntem toți, 6 milioane! Priviți înainte cu încredere și demnitate! De restul ne vom ocupa noi!

Cele bune,
Cătălin Dumitriu
PS: Distribuiți, poate ajunge și la el până diseară…

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

6 gânduri despre „Scrisoare deschisă adresată Președintelui României, Klaus Iohannis

Adăugă-le pe ale tale

1. Nu o mai tot lalaiti cu aia 6 milioane de romani care n-au votat si care „merita” ceva. Aia care au stat pe tusa si care s-au uitat cu PSD+ALDE castiga alegerile cu MAJORITATE ABSOLUTA nu merita NIMIC.
    Poporul asta merita sa sufere 4 ani pentru umilinta la care supus un om ca Ciolos de a ii da doar 22% din voturi, iar unui baron local din cel mai sarac judet al Romaniei 45% .

2. Perfec gandit perfect conceput si foarte bine exprimat Romania are nevoie de o scena politiça debarasata de parasitiI politici ànalfabeti sémidoctI marginIti mintal neéducatI vulgari necinstiti hoti si corrupti adunatura de gunoaie sociale sub dénumire de partide politiçe devastatoare pentru tara

Ai un comentariu?

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: