Despre cititul în palmele copiilor noștri și despre lipsa viitorului evident!

Dacă vom citi prezentul în palma unui profesor, vom afla că-și dorește un salariu mai mare și respectul de care nu se mai bucură de prea multă vreme. Din partea angajatorului, evident, a Statului. În palmele profesorilor, învățătorilor și educatorilor din România viitorul nu se poate citi.

Dacă citim prezentul în palmele medicilor, aflăm lucruri similare. Nici în palmele lor nu aflăm mare lucru despre viitor.

Testul are aceleași rezultate dacă îl aplicăm și ceferiștilor, agricultorilor, militarilor, polițiștilor, inginerilor, muncitorilor etc.

Dacă citim prezentul în palmele copiilor noștri aflăm că este vorba despre noi, părinții. În cazul viitorului, imaginea neclară apare din nou.

Prezentul, vulnerabil din cauza lipsei unui echilibru stabil, îngrijorează mai puțin decât imaginea neclară a viitorului.

România nepredictibilă este astăzi un coșmar, o tragedie reală. Starea de confort a oamenilor, indiferent de locul unde pun ei seara capul pe pernă, în Sidney, Tokio, București, Londra sau Belize, este una validată de lipsa conflictelor, de orice fel, de armonie socială, toleranță și predictibilitate.

Ca să poată dormi liniștiți, să muncească pentru a mânca și să se iubească pentru face copii, oamenii vor să știe. Și ce este mâine, dar și ce se va întâmpla cu ei și cu progeniturile lor peste 5, 10 sau 20 de ani.

România este diferită din acest punct de vedere. Cei aleși tot de către noi, una stabilesc astăzi, vineri de exemplu, alta se întâmplă a doua zi, sâmbătă, ca până luni postarea unuia de pe Facebook să modifice totul și să stabilească altă dată pentru…cele stabilite anterior.

Nu contează ce, de ce, cum sau cine. Contează, în primul și primul rând…CÂND? Și, după ce s-a stabilit, așa să rămână, cel puțin câteva generații, ca să știm și noi ce vom face cu viața noastră!

Altfel spus, când mama dracului vom putea și noi citi în palmele pruncilor noștri ce țară le vom lăsa…când le-o vom lăsa?

Cătălin Dumitriu

PS: Dacă-ți place acest blog, adaugă-l pe ecranul principal al telefonului tău mobil!

Un gând despre „Despre cititul în palmele copiilor noștri și despre lipsa viitorului evident!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: