MIHAI LUCAN există pentru tăcem ca niște râme, ca niște nimeni, ca niște umbre!

Ne este la îndemână să identificăm prostia și pe stăpânitorii ei. La îndemână ne este să identificăm tâlhăria și barbaria din sistemul medical sau din învățământul românesc. Dar, paradoxal, tăcem! Ca niște râme, ca niște nimeni, ca niște umbre.

Cazul Lucan, explodat de curând în media datorită încrâncenării cu care un tânăr, astăzi deputat, a vrut să-și ducă până la capăt misia, este relevant.

Câți, oare câți dintre cei din anturajul acestui individ care nu merită nici un fel de clemență la judecata ce urmează au știut de aceste barbarisme duse la extrem?

Lucan, acest contabil de vieți, acest numărător de suferințe, făcea trafic de organe, lua șpagă fără nici o jenă și a creat, paralel, un sistem privat prin care a căpușat bugetul de stat. Procurorii au cerut arestarea, judecătorii l-au lăsat acasă!

De ce? De ce acest sinistru în halat alb rămâne în libertate? Prezumția de nevinovăție trebuie respectată? Dar dreptul la viață, dreptul la respectarea unei poziții pe o listă națională de transplant, dreptul la tratament corespunzător într-o țară europeană…toate aceste prezumții nu sunt validate de Justiția din România?

Ce merită acest Lucan dacă se dovedește un singur caz în care el, absolut asumat, a transplantat un rinichi care trebuia să ajungă la un român aflat în fruntea listei de transplant și a ajuns, în schimbul unei importante sume de bani, în trupul unui străin care râgaia a mărci germane sau altă valută forte?

Ce merită Lucan? Iar noi, ăștia care supraviețuim fără conștiință, goi asemenea unor butoaie vechi de murături care put, noi, ăștia, care acceptăm toate mizeriile de ni se fac de unii și de alții, noi, măi românilor speriați de propriile noastre neputințe, noi ce dracu` merităm?

5 gânduri despre „MIHAI LUCAN există pentru tăcem ca niște râme, ca niște nimeni, ca niște umbre!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Sa disparem ca stat de pe harta lumii, asta meritam! O spun cu durere chiar in ajunul Centenarului, insa popoarele care nu isi pot gestiona rational si corect existenta vor fi distruse de insasi dinamica necrutatoare a istoriei!

  2. Noi toți puțim a butoaie golite de muraturi pentrru că România pute îngrozitor de 27 de ani încoace…
    Pute a mizerie, pute a frică, pute a subcolonie. Mămăliga nu explodează. Strămoşii noştri au murit degeaba, ne-au lăsat o moştenire pe care noi, din păcate nu o mai putem administra… De fapt am pierdut-o…Din laşitatea şi trădarea unora care şi-au vândut sufletul pentru câțiva gologani, resturi aruncate de şacali înfometați.
    Se mai poate face ceva, poate numai în spiritul sacrificiului de care… nu mai suntem în stare, pentru că ni s-au luat şi interzis reperele morale, culturale şi istorice… Suntem prigoniți în propria țară… poate ziua Z să ne mai ajute, caută pe youtube şi vei ințelege ce vreau să zic!

  3. Acest ins nu merita a fi numit om si cu atat mai putin doctor. Cel care hotaraste cine traieste si cine nu in functie de beneficiile pe care le aduce „salvarea ” lui este demn de tot dispretul. Din pacate cei ce lupta sa aduca la lumina astfel de practici se lupta cu un sistem corupt si cu mentalitatea noastra, a tuturor, bine inradacinata : si daca vorbesc cine ma aude , cine ma crede? De frica noastra ” ce va spune lumea”.

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: