Despre banalele paleative prescrise de Dumnezeu României, pentru alinarea suferinței…


Până pe la 1848 am fost iobagi. Deci, un fel de sclavi ai „soroșilor” acelor vremuri, în decriptarea contemporanilor noștri cu mintea foarte odihnită. Poți avea pretenții de la iobagi? Nu poți! Bun…

După acel moment, am fost oameni liberi! Deci, făceam ce doream noi, nu mai eram anexele însuflețite ale unuia sau altuia. Am făcut această introducere pentru a anticipa subiectul.

Îmi spune unul ieri, nici nu mai știu al câtelea, că noi, românii, avem salarii de mizerie pentru că ei…și aici am explodat! M-au luat toți dracii pământului și i-am spus ăluia ce vă spun și vouă, mai jos…
Românii au salarii de mizerie pentru că țara nu le poate oferi salarii corecte. Și nu le poate oferi salarii corecte pentru că, preț de vreo 170 de ani, noi, ăștia neplătiți cum se cuvine, a doua zi după ce am scăpat de iobăgie…

1. Am înșelat munca; ori de câte ori am putut, din toate pozițiile, în toate contextele.

2. Am înșelat școala; am mers pe acolo, am bifat niște ani, dar nu am priceput niciodată cu adevărat cât de necesară este; mai ales dacă este făcută la timp.

3. Am înșelat Biserica și credința; mergem în biserici crezând, ca niște tembeli, că asta ne va absolvi de comportamentul nostru deloc creștin; mințim, înșelăm, urâm, suntem invidioși, răzbunători etc.

4. Am înșelat steagul și imnul țării; nu știm ce-i ăla un steag, nu avem respect pentru imn, nu ne pasă, ne doare în cur; mergeți la un început de an școlar, în curtea unei școli și când se va cânta imnul României, dacă se va cânta, observați ce fac românii.

Ne-am înșelat și ne înșelăm zilnic pe noi înșine, în multe privințe, în prea multe! Credem că merge și așa, ne pierdem pur și simplu uzul rațiunii când, încremenitor, spunem altuia…”în România așa este…”.

Putem cădea de acord că în România este așa cum vrem noi, românii, să fie? Putem! Și, atunci…ce ar mai fi de zis? Și, țara de unde să ne dea salarii corecte, dacă noi ne înșelăm pe noi înșine de peste 170 de ani? De fapt, o înșelăm pe ea, pe țară! O păcălim, o mințim, o insultăm!
Cam asta este. Să recunoaștem că zilnic nu facem ceea ce trebuie, iar asta cangrenează societatea românească.

Sigur, există și exceptii! Ele, din păcate, sunt banalele paleative prescrise de Dumnezeu unei națiuni care moare în fiecare secundă…câte puțin!
Cătălin Dumitriu

Un gând despre „Despre banalele paleative prescrise de Dumnezeu României, pentru alinarea suferinței…

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: