DESPRE ȚEPELE UNIVERSULUI DIGITAL AMERICAN! ASTĂZI…PRIMELE TREI!

Am constatat, o puteți face și voi, extrem de simplu!

1. An de zile la rând, Facebook și-a încurajat utilizatorii care aveau în administrare pagini, nu conturi, să investească și să-și mărească numărul de fani. Astăzi, postarea unei pagini este arătată la cel mult 6% din audiența pe care Facebook, șmecher de șmecher, a facturat-o, bine mersi, în anii trecuți. Deci, prima țeapă!

2. Fluxul de postări nu are nici o legătură cu ce dorește utilizatorul să vadă. Dacă setați opțiunea care vă permite să vi se afișeze cele mai recente postări ale prietenilor, după câteva ore setarea este anulată automat, iar Facebook livrează din nou, potrivit algoritmului stabilit de el. Adică, reclamă, foarte multă reclamă, vezi Doamne, relevantă pentru utilizator. Deci, a doua țeapă!

3. Facebook connect, o altă găselniță a „șmecherilor” din Palo Alto. Dacă pe site-ul tău ai postat un conținut relevant, iar sub acest conținut se află un buton Facebook pe care scrie foarte clar „distribuie”, cititorul, de bună credință, distribuie pe profilul lui conținutul respectiv. Dacă acel conținut este de calitate, poți aduna, organic, sute de share. Ei bine, te uiți ca boul la poartă nouă cum pe blog ai sute sau mii de share la o postare, iar traficul pe respectiva postare nu depășește câteva sute de utilizatori unici, în condițiile în care un utilizator este conectat, ponderat, cu alți 130. Faceți voi calculele! Cu alte cuvinte, au decis să nu mai afișeze nici „poveștile” tale de rahat, blogger amețit ce ești. Pentru că, dacă ar face asta, nu ar mai avea unde să insereze miile de mesaje publicitare pe care le facturează zilnic. Deci, a treia țeapă!

Astăzi, doar 3 ȚEPE de la Facebook, cea mai mare „prăvălie” social media din lume, cu venituri de miliarde și miliarde de dolari, transformată în ultimul an în cea mai mare țeapă pentru cei care mai cred că traficul organic mai poate veni, nu-i așa, de pe această „brutărie” de succes.

Sigur, Facebook este gratuit, motiv pentru care nu am nici un motiv să mă supăr pe EL. Uite așa, trec frumos pe Google, o și mai mare „prăvălie”, la ani lumină în fața celeilalte, albastre.

Din toate punctele de vedere: bănet, utilizatori, trafic, conversii, ȚEPE!!!

Cătălin Dumitriu

PS: Pentru conformitate…verificați o chestie minoră! Ori de câte ori deschideți Facebook, de pe telefon sau desktop, a doua postare este, ÎNTOTDEUNA, o reclamă! Asta, ca să nu avem discuții! Vă pup! Nu înainte de a vă informa că Facebook face bani din afișări și nu din click-uri. Adică, ori de câte ori deschideți Facebook și vedeți o reclamă, prostul care a plătit pierde bani, iar voi vă umpleți de draci! Pentru că doreați, sunt sigur de asta, să vedeți ce au mai postat Dragnea sau Fuego, nu cât este reducerea săptămânii la plăcile de îndreptat părul!

2 gânduri despre „DESPRE ȚEPELE UNIVERSULUI DIGITAL AMERICAN! ASTĂZI…PRIMELE TREI!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: