O POVESTE DESPRE ROMÂNIA, O BABĂ ȘI O METAFORICĂ TRECERE DE PIETONI!

Închideți ochii! Măcar pentru câteva secunde! Imaginați-vă o babă, la o trecere de pietoni! Nu-i spun bătrână că pierdem savoarea textului…

Vine unul să o treacă strada. Baba nu și nu. Vine al doilea să o treacă strada. Baba nu și nu. Mai vine unul, la fel. Apare o tânără. Nu reușește nici ea. Urmează…un domn, un student, un corporatist, un bancher, un boschetar, ce să mai discutăm, vin foarte mulți la baba asta a mea, să o treacă strada. Baba, încăpățânată până la final. Nu vrea și cu asta basta.

Spre finele anului 2017, pe lângă babă trece Liviu Dragnea și o întreabă dacă vrea să o ajute să treacă strada. Baba, evident, consecventă, nu și nu!

Și, ce credeți că se întâmplă? Dragnea a luat-o de păr și a trecut-o strada! Forțat, fără prea multe discuții inutile. Acum, când vă scriu, baba stă pe partea cealaltă a drumului și plânge în batista ei murdară. De ce? Pentru că pe partea aia a drumului nu prea trece nimeni, iar baba vrea trecută înapoi, că pe partea cealaltă a drumului este casa ei și ar cam vrea să meargă să-și ia pastilele de seară, să se bage în pat și să se culce. Așa face ea, fără excepție, de atâția și atâția ani.

Pentru final! Înlocuiți baba asta cu România. Pe Dragnea nu-l înlocuiți cu nimeni, iar în locul străzii puneți subiectul trecerii contribuțiilor de la agajator la angajat! Cum spunem noi, românii? Poți trece strada o babă dacă ea nu vrea? Răspuns corect…

Da, poți! Dacă te cheamă Liviu Dragnea și baba nu mai are pe nimeni!

Cătălin Dumitriu

PS: Dacă-ți place ce ai citit, te invit pe Facebook, în grupul ROMANIA OPEN MIND! Este grupul românilor cu lecturile la zi, bun simț și asumați susținători ai civilizației europene. Vino și tu, invită-ți prietenii! Te aștept!

Un gând despre „O POVESTE DESPRE ROMÂNIA, O BABĂ ȘI O METAFORICĂ TRECERE DE PIETONI!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: