Despre popoare, BRÂNCUȘI, SORESCU și dobitoci!

Popoarele sunt „numere” de oameni. Unii sunt mai mult „numere” decât oameni! „Numerele” sunt, pur și simplu, „numere”. Oamenii sunt mamifere bipede, posesoare de rațiune.

Popoarele, indiferent de spațiul geografic și istoric care le-a permis autodeterminarea, sunt formate din mult mai mulți proști făcuți grămadă decât din oameni cu ceva în cap.

Prostia colectivă este o stare de agregare, o realitate, o constantă. Dobitocii nu vor recunoaște asta, deși, acolo, undeva, în sinea lor, observă limpede că nu pricep tot ce se întâmplă în jurul lor.

Am mai scris…

Despre românii aflați în tranzit prin România, un analfabet și Împărăția lui Dumnezeu!Cioran, Ionesco și Eliade! Trei români, refugiați cultural, la Paris, în Place Furstenberg, prin `86!Experiment fabulos în Suedia despre utopia socialismului! Mai simplu de atât, nici că se putea!

Acestea fiind spuse, închei, reamintind imbecilor, un citat atât de românesc și relevant: „Nu este o rușine să te naști prost. Rușine e să mori prost!„. Sorescu a spus asta așa cum, mult mai contondent, Brâncuși a zis-o pe cealaltă…

Eu ce să mai zic? O iau de la capăt? OK! Mai poftiți una, de la Țutea: „Când vezi cirezile de imbecili, insingurarea devine suportabilă.” Să nu lăsăm România pe mâna lor…

Cătălin Dumitriu

Comentați mai jos, nu evitați subiectul! Dacă vrei să te abonezi la acest blog…CLICK AICI!

PS: Dacă-ți place ce ai citit, te invit pe Facebook, în grupul ROMANIA OPEN MIND! Este grupul românilor cu lecturile la zi, bun simț și asumați susținători ai civilizației europene. Vino și tu, invită-ți prietenii! Te aștept!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: