Despre NOI, aflați în tranzit prin România, un analfabet și Împărăția lui Dumnezeu!

Tranzit…

În România sunt câteva sute de profesori universitari, decani, rectori, lectori, conferențiari, tot tacâmul, cu toate dregătoriile.

Mai sunt câteva zeci de mii de profesori de liceu, de gimnaziu, alții sunt învățători, educatori, de toate gradele și funcțiile.

România mai are o Academie, loc unde se presupune că „lucrează?!” marii învățați ai națiunii, contemporani nouă și „stăpânitori” ai modelului românismului ca formă de agregare academică, referențială bla, bla, bla. Adică, „cei mai băieți cu carte” ai nației.

catalin dumitriu blog

Ei bine, toți, absolut toți acești posesori de cetățenie, identitate și spirit românesc sunt conduși de către un ministru al educației analfabet. Exact ca cel pe care l-a înlocuit! Halucinant, iar cei mai mulți dintre profesori acceptă acest lucru!

Păi, și atunci, cu subiect și predicat întreb, ce pretenții vreți să mai avem noi…de la noi înșine, români rămași fără modele și exemple reale de sacrificiu de sine? Din ce suntem făcuți?

carte

Concluzia? Noi nu trăim…noi ne aflăm în treabă! Pe aici, prin România, suntem doar în tranzit, banali „turiști” contemplativi! Am plecat dintre picioarele mamelor și, cu bagajele încă nedesfăcute, ne grăbim să ajungem, în siguranță și cât mai repede, în liniștita și fără griji…Împărăție a lui Dumnezeu!

3 gânduri despre „Despre NOI, aflați în tranzit prin România, un analfabet și Împărăția lui Dumnezeu!

Adăugă-le pe ale tale

  1. BOALA VECHE la romani etern regasita in scrierile marilor carturari ! mai nou se pare ca am devenit o natie neguvernabila si fara vina !

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: