Despre românii aflați în tranzit prin România, un analfabet și Împărăția lui Dumnezeu!


În România sunt câteva sute de profesori universitari, decani, rectori, lectori, conferențiari, tot tacâmul, cu toate dregătoriile.

Mai sunt câteva zeci de mii de profesori de liceu, de gimnaziu, alții sunt învățători, educatori, de toate gradele și funcțiile.

România mai are o Academie, loc unde se presupune că „lucrează?!” marii învățați ai națiunii, contemporani nouă și „stăpânitori” ai modelului românismului ca formă de agregare academică, referențială bla, bla, bla. Adică, „cei mai băieți cu carte” ai nației.

Ei bine, toți, absolut toți acești posesori de cetățenie, identitate și spirit românesc sunt conduși de către un ministru al educației analfabet. Și ei acceptă acest lucru halucinant!

Am mai scris…

Cioran, Ionesco și Eliade! Trei români, refugiați cultural, la Paris, în Place Furstenberg, prin `86! – Experiment fabulos în Suedia despre utopia socialismului! Mai simplu de atât, nici că se putea!

Păi, și atunci, cu subiect și predicat întreb, ce pretenții vreți să mai avem noi…de la noi înșine, români rămași fără modele și exemple reale de sacrificiu de sine? Din ce suntem făcuți?

Click pe citatul de mai jos, vei citi ceva și mai „contondent”!

Concluzia? Noi nu trăim…noi ne aflăm în treabă! Pe aici, prin România, suntem doar în tranzit, banali „turiști” contemplativi! Am plecat dintre picioarele mamelor și, cu bagajele încă nedesfăcute, ne grăbim să ajungem, în siguranță și cât mai repede, în liniștita și fără griji…Împărăție a lui Dumnezeu!

Cătălin Dumitriu

Comentați mai jos, nu evitați subiectul! Dacă vrei să te abonezi la acest blog…CLICK AICI!

PS: Dacă-ți place ce ai citit, te invit pe Facebook, în grupul ROMANIA OPEN MIND! Este grupul românilor cu lecturile la zi, bun simț și asumați susținători ai civilizației europene. Vino și tu, invită-ți prietenii! Te aștept!

3 gânduri despre „Despre românii aflați în tranzit prin România, un analfabet și Împărăția lui Dumnezeu!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: