Despre românii aflați în tranzit prin România, un analfabet și Împărăția lui Dumnezeu!

În România sunt câteva sute de profesori universitari, decani, rectori, lectori, conferențiari, tot tacâmul, cu toate dregătoriile.

Mai sunt câteva zeci de mii de profesori de liceu, de gimnaziu, alții sunt învățători, educatori, de toate gradele și funcțiile.

România mai are o Academie, loc unde se presupune că „lucrează?!” marii învățați ai națiunii, contemporani nouă și „stăpânitori” ai modelului românismului ca formă de agregare academică, referențială bla, bla, bla. Adică, „cei mai băieți cu carte” ai nației.

Ei bine, toți, absolut toți acești posesori de cetățenie, identitate și spirit românesc sunt conduși de către un ministru al educației analfabet. Și ei acceptă acest lucru halucinant!

Am mai scris…

Cioran, Ionesco și Eliade! Trei români, refugiați cultural, la Paris, în Place Furstenberg, prin `86! – Experiment fabulos în Suedia despre utopia socialismului! Mai simplu de atât, nici că se putea!

Păi, și atunci, cu subiect și predicat întreb, ce pretenții vreți să mai avem noi…de la noi înșine, români rămași fără modele și exemple reale de sacrificiu de sine? Din ce suntem făcuți?

Click pe citatul de mai jos, vei citi ceva și mai „contondent”!

Concluzia? Noi nu trăim…noi ne aflăm în treabă! Pe aici, prin România, suntem doar în tranzit, banali „turiști” contemplativi! Am plecat dintre picioarele mamelor și, cu bagajele încă nedesfăcute, ne grăbim să ajungem, în siguranță și cât mai repede, în liniștita și fără griji…Împărăție a lui Dumnezeu!

Cătălin Dumitriu

Comentați mai jos, nu evitați subiectul! Dacă vrei să te abonezi la acest blog…CLICK AICI!

PS: Dacă-ți place ce ai citit, te invit pe Facebook, în grupul ROMANIA OPEN MIND! Este grupul românilor cu lecturile la zi, bun simț și asumați susținători ai civilizației europene. Vino și tu, invită-ți prietenii! Te aștept!

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: