Despre EMINESCU și aforismul care cere comentariu!

Stăpânitorul nostru național de metafore și de cuvinte meșteșugite, Mihai Eminescu, ne-a lăsat o propoziție magică care cere comentarii! Zic eu!

Și de la cei care, mai săraci cu duhul, cred că li se cuvine și de la cei care știu sigur că de vină sunt alții pentru că ei nu au făcut școala la timp ș.a.m.d.

Adevărul este dur și nu va menaja pe nimeni, niciodată. Motiv pentru care eu spun că Eminescu are și astăzi infinită dreptate. Oamenii nu au fost și nu pot fi niciodată egali. Unii sunt mai deștepți, alții mai puțin…unii muncesc mai mult, alții aproape deloc, cei mai mulți sunt victime perfecte, dar există și români care nu stau cu mâna întinsă și nu au de gând să pună pe seama imaginabilului destin viitorul lor și al celor apropiați.

Da, oamenii nu sunt egali, iar românii nu fac nici ei excepție! Cei care muncesc au dreptul să mănânce mai bine, să fie mai bine îmbrăcați, să trăiască mai bine! Ceilalți au doar dreptul să respire!

Comentați mai jos, nu evitați subiectul! Dacă vrei să te abonezi la acest blog…CLICK AICI!

PS: Dacă-ți place ce ai citit, te invit pe Facebook, în grupul ROMANIA OPEN MIND! Este grupul românilor cu lecturile la zi, bun simț și asumați susținători ai civilizației europene. Vino și tu, invită-ți prietenii! Te aștept!

5 gânduri despre „Despre EMINESCU și aforismul care cere comentariu!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Exact! Doar ca noi ne ferim sa vorbim despre chestia asta, dupa atatia si atatia ani de comunism in care ni s-a repetat zilnic ca suntem egali!

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: