Despre o salvatoare dictatură a competenței și despre cât de simplu facem rost de așa ceva!


Incompetența este astăzi ca o ciumă, o invizibilă pandemie socială care macină, încet dar sigur, ceea ce a mai rămas din noi, după anii întunecați ai comunismului. Personal, fac parte din categoria mamiferelor care nu caută scuze, nu cauționează contexte, nu evită sancțiuni.

Mă interesează soluțiile. Cele simple, aplicabile imediat. Evident, după o evaluare rezonabilă a costurilor și beneficiilor implementării acestora. Ca atare, propun să anulăm incompetența care va „sfârși” cât de curând acest popor folosind cea mai simplă unealtă posibilă!

Este vorba despre votul obligatoriu, ca formă supremă de validare a unei opinii majoritare asumate în spiritul și integralitatea ei.

Pentru că, dragilor, sunt mult mai mulți români care vor și pot să ofere ceva țării, decât cei care cer, de atâția și atâția ani, câte ceva. Or, înainte de a ne cere drepturile, „competenților”, cred că este firesc și natural, având în vedere capacitatea noastră de înțelegere, să ne achităm mai întâi de obligații. Și, iată cât de simplu începem, asumat și ireversibil, o istorică dictatură a competenței!

Cătălin Dumitriu  

PS: Te poți abona la blogul meu…CLICK AICI!

PS: Dacă-ți place ce ai citit, te invit pe Facebook, în grupul ROMANIA OPEN MIND! Este grupul românilor cu lecturile la zi, bun simț și asumați susținători ai civilizației europene. Vino și tu, invită-ți prietenii! Te aștept!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: