Despre cât de complicat este să înțelegi că ești dator lumii încă din pântece!


Mă gândesc de ceva vreme la o chestiune ciudată. Câți dintre noi pricep sincer că au ceva de făcut pe acest pământ? Să nu fie oare suficient că muncim, plătim taxe, facem copii și suntem corecți cu noi înșine și cu cei din jurul nostru?

Personal, înclin să cred că fiecare dintre noi trebuie să facă mult mai mult. Unii, la modul real pot schimba lumea, o pot face mai bună, mai prietenoasă. Alții, pot schimba lumea lor mai mică, să fie mai buni și mai săritori atunci când semenii lor au nevoie de ajutor. Alții, însă, din păcate cei mai mulți, nu au nici un fel de tresărire când vine un moment în care este nevoie de și mai mult.

Dacă ne mulțumim doar cu ce primim pentru ceea ce oferim societății, închipuita balanță contabilă a spiritului pare să fie pe zero. Dacă oferim ceva mai mult, fără să așteptăm ceva la schimb, s-ar putea să ne dăm seama că suntem pe drumul corect, cel care poate garanta armonia noastră interioară. Este atât de important să facem ceea ce nu se face, în cele mai multe dintre cazuri. Să facem mai mult și mai bine! Pentru că suntem, deși unora nu le convine, datori încă din pântece, lumii care ne-a primit!

Florin Piersic spunea, la un moment dat: „Nu luăm cu noi nicio avuţie. Ceea ce ne rămâne moştenire este numai ceea ce am dat.” Are dreptate!

Cătălin Dumitriu

PS: Te poți abona la blogul meu…CLICK AICI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: