DESPRE FRAUDA ELECTORALĂ, BIVOLI, BISMARCK ȘI ROMÂNIA CATATONICĂ!


Mă gândeam deunăzi la o chestiune extrem de simplă. FRAUDA ELECTORALĂ! Interacționăm de mai bine de 27 de ani cu acest gen de infracțiune…sau contravenție, contează mai puțin cum doriți să-i spuneți!

Din păcate, sistemic, noțiunea nu poate fi definită exact. Motiv pentru care, în țările civilizate, acolo unde cetățeanul, așa imbecil cum este, are obligații dar și drepturi clar definite, sancțiunea este o chestiune asumată personal. Ca atare, atunci când prostul este păcălit, “cumpără” prin votul său ceva și primește la schimb cu totul și cu totul altceva, un resort invizibil, imposibil de proiectat în meschina lume materială a oamenilor, normează de la sine spațiul principial al unei comunități.

Paradoxal, românul, deloc mai puțin imbecil decât cetățeanul european, (DEX:  IMBECÍL, -Ă, imbecili, -e, s. m. și f. Persoană cu capacități mintale foarte reduse, lipsită de facultatea de a înțelege ușor; slab de minte, neghiob, nătărău), acceptă catatonic această fraudă electorală și a învățat, într-un mod extrem de ciudat, să trăiască cu ea!

Bismarck, celebrul cancelar al Germaniei, spunea: “Niciodată nu se spun mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare și înainte de alegeri!”. Nici atunci și nici acum frauda electorală nu a fost incriminată! Nici de ei și nici de noi!

Așa că, dragilor, lăsați-l pe Liviu în pace! Nu el este cauza problemelor noastre! Noi suntem de vină, nimeni altcineva! Pentru că acceptăm, asemenea unor bivoli, FRAUDA ELECTORALĂ, în toată splendoarea ei!

Cătălin Dumitriu

PS: Te poți abona la blogul meu…CLICK AICI!

One thought on “DESPRE FRAUDA ELECTORALĂ, BIVOLI, BISMARCK ȘI ROMÂNIA CATATONICĂ!

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: