Octombrie 2017! SCRISOARE DESCHISĂ a unui român anonim către Nicolae Iorga!


Nea` Nicule,

Nu știu cum ești, acolo unde ți-ai găsit sau nu liniștea, dar aici, în locurile din care ai plecat, fără voia ta, este adevărat, este jale mare.

Țara-i stăpânită de teamă, oamenilor le este frică să mai fie oameni, locuri de muncă nu sunt, politicienii sunt niște umbre, niște oportuniști de doi lei, iar viitorul nu este tocmai așa cum și l-ar dori pruncii noștri.

Țara-i condusă de pe o zi pe alta, iar interesele individului care decide astăzi în România nu au nici o legătură cu ce-i trebuie acestui popor.

Citește și…

ROMÂNIA sub dictatura PROSTIEI! Chiar și PETRE ȚUȚEA, la un moment dat, a cedat nervos!

Românii se luptă cu românii, ura, vrajba, invidia și incompetența sunt constantele unei societăți bolnave, aflată, parcă, într-o nesfârșită suferință! Nimeni, absolut nimeni nu mai face nimic, nu mai are curajul să spună sau să-și asume. Toți, aproape toți, au grijă să fie pe val, să „culeagă” doar pentru ei, pentru nimeni altcineva.

A fi român astăzi înseamnă, nea` Nicule, a supraviețui, a minți, a nu fi prezent, a nu semna, a nu-ți asuma…într-un cuvânt, A NU EXISTA!

Îți scriu aceste rânduri, speriat de gândul că tabloul unuia ca Liviu Pop va sta lângă cel al lui Spiru Haret! Matale nu ai aflat poate, dar învățământul românesc este condus de un analfabet, iar România de un băiat fără multă carte, dar tare descurcăreț.

Te rog din suflet, dacă faci rost de un telefon, acolo unde ești, stai un pic de vorbă, așa cum doar matale, nea` Nicule, ai pricepere să o faci, cu ăia de la Academia Română.  Pentru că țara asta, om bun, nu mai are modele și de tare multă vreme elite active. Pentru că în țara asta profesorii universitari acceptă drept ministru un analfabet, militarii un filosof, iar agricultorii un romantic mioritic. Pentru că în țara asta oamenii cu carte au teamă de furia celor fără, dacă doar cutează să se împotrivească acestei halucinante dictaturi a mediocrității.

Nea` Nicule, îi mare bai! Nu-i de glumă! Zilele trec, iar noi, ăștia, cei fără mână întinsă, simțim că nu mai este nimic de făcut! Dă un telefon, spune-le ceva, înjură-i blesteamă-i, ceartă-i, convinge-i să facă ce au de făcut…

M-am gândit să mă duc eu până la ei, dar am cugetat că n-ar fi tocmai bine! Că eu sunt anonim, fără titluri și fără glorii, fără cărunțeală și fără înțelepciune. Am însă, nea` Nicule, ceva ce pare că ei au pierdut de mult! ÎNCREDERE! Încredere că vom avea și noi, la un moment dat, România pe care ne-o dorim!

Sunt complet nebun dacă-mi închipui că există internauți care-și doresc să se aboneze la blogul meu? Probabil că da! Motiv pentru care…CLICK pe bannerul de mai jos dacă tolerezi o singură notificare pe săptămână! Abonează-te, este GRATUIT! Bani are toată lumea, de spirit ducem lipsă!

Te las, poate ai ceva treabă. Sigur te-a-nghesuit și astăzi vreun elev cu ale lui sofisme metafizice. Ai grijă de matale și de barbă. Zilele astea se poartă și pe la noi! Transmite-i salutări lui nea` Petrică (Țuțea) și sună la Academie!

Cine știe…poate-ți va răspunde cineva…

Cătălin Dumitriu

5 gânduri despre „Octombrie 2017! SCRISOARE DESCHISĂ a unui român anonim către Nicolae Iorga!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: