ÎNTREBARE pentru 1000 de puncte! Cu ce-s mai breji nemții decât noi?

Finalul Primului Război Mondial i-a găsit în genunchi și au urmat ani de zile în care Franța le-a luat cu japca tot cărbunele din bazinul Ruhr, drept daune de război!

După vreo 20 de ani, au cotropit toată Europa atât de rău, cu miile lor de tancuri făcute parcă peste noapte, încât au intrat în război americanii pentru a salva onorabil situația tuturor țărilor din bătrâna Europă.

La jumătatea lui `45, rușii au arat pur și simplu jumătate de țară, iar orașe precum Dresda sau Berlin erau, în fapt, ruine în toată regula.

Cu toate acestea, astăzi, ca pasărea Pheonix, Germania a renăscut din nou și este, iarăși, cea mai puternică țară din Uniunea Europeană, cea mai bogată și extrem de bine echilibrată politic.

Întrebare pentru 1000 de puncte, mai ales pentru cei care își trag peste ochi periculosul văl al excepționalismului autohton, cel care proslăvește unicitatea acestui popor maiestos, poporul român: Cu ce-s mai breji nemții ăștia decât noi, măi fraților?

Răspund eu primul ca să fie treaba, treabă…cum ar spune un cititor de-al meu din Filiași! Eu cred că sunt mai breji pentru că sunt mult mai serioși decât noi, mai muncitori, mai hotărâți și, foarte important, cu adevărat conștienți că Germania le aparține, iar ei aparțin cu adevărat Germaniei!

Cătălin Dumitriu

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: