ÎNTREBARE pentru 1000 de puncte! Cu ce-s mai breji nemții decât noi?

Finalul Primului Război Mondial i-a găsit în genunchi și au urmat ani de zile în care Franța le-a luat cu japca tot cărbunele din bazinul Ruhr, drept daune de război!

După vreo 20 de ani, au cotropit toată Europa atât de rău, cu miile lor de tancuri făcute parcă peste noapte, încât au intrat în război americanii pentru a salva onorabil situația tuturor țărilor din bătrâna Europă.

La jumătatea lui `45, rușii au arat pur și simplu jumătate de țară, iar orașe precum Dresda sau Berlin erau, în fapt, ruine în toată regula.

Cu toate acestea, astăzi, ca pasărea Pheonix, Germania a renăscut din nou și este, iarăși, cea mai puternică țară din Uniunea Europeană, cea mai bogată și extrem de bine echilibrată politic.

Întrebare pentru 1000 de puncte, mai ales pentru cei care își trag peste ochi periculosul văl al excepționalismului autohton, cel care proslăvește unicitatea acestui popor maiestos, poporul român: Cu ce-s mai breji nemții ăștia decât noi, măi fraților?

Răspund eu primul ca să fie treaba, treabă…cum ar spune un cititor de-al meu din Filiași! Eu cred că sunt mai breji pentru că sunt mult mai serioși decât noi, mai muncitori, mai hotărâți și, foarte important, cu adevărat conștienți că Germania le aparține, iar ei aparțin cu adevărat Germaniei!

Cătălin Dumitriu

Un gând despre „ÎNTREBARE pentru 1000 de puncte! Cu ce-s mai breji nemții decât noi?

Adăugă-le pe ale tale

  1. sunt nationalisti , nu ca romanii care spun ca tara lor este de rahat ,o spun cei care nu ajung sa fure , mereu am distrus oameni care doreau sa faca CEVA CU TARA , guverne de prosti care nu au acordat licente si brevete pentru romanii care au facut inventii in foraj, masini tip mercedes ! motorul este al unui evreu din suburbiile Bucurestiului , brevet obtinut in Germania si care il produc ,in 28 de ani dupa lovitura de stat in Romania s-a instalat prostia prin educatie de foarte proasta calitate , manuale sterpe , profesori plictisiti , cu sictir cum spune turcu’ in modul de abordare a educatiei elevilor . In Germania totul este la polul opus , ei prin educatie vor EVOLUTIE , Guvernul Romaniei vrea INVOLUTIE , sa fie multi prosti ca sa fie usor de condus , vezi ce se intampla acum , oamenii protesteaza , ei isi vad de treaba

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: